002 – R.K.S.V. AMBON

0

Alhoewel ik al 52 jaar niet meer in Amsterdam woon, blijf ik toch een echte Amsterdammer.
Ik voetbalde met 4 broers in de vereniging r.k.s.v. Ambon behorend bij de Geradus Majellakerk Ambonplein 2. De voorzitter was de Dhr. Reijntjes. Deze had een Herenkapsalon in de Molukkenstraat 11.
Wij woonde in de Madurastraat. Mijn oudste broer voetbalde in het eerste als hij geen blessure had, want het was een echte doordouwer, met Rudi Leuffen, later trainer van Uithoorn, Auer, de Bruin Keeper en ene Stef waarvan ik de achternaam niet meer weet.
Het voetbalveld lag in het complex Drieburg aan het andere eind van de Kruislaan. Tegen de Weespertrekvaart. Tegenover de behangfabriek van Rath en Doodehever. Met de slogan Wees bij koop bij van Wees.
Zelf voetbalde ik met mijn andere broers in het derde of vierde. En gingen wel mee als reserve spelers, als het speelprogramma het toeliet.
Later is er een fusie geweest tussen ODOS en Ambon en werd het s.c.Oriënt.

Groeten van Cor Guezen

Share.

Leave A Reply