005 – 1925-1926 D.J.K. – O.V.V.O.

0

De goede resultaten, welke D.J.K. de laatste maanden wist te behalen waren de oorzaak dat er zeer grote belangstelling bestond voor de strijd van deze sterke ploeg tegen het leidende en nog ongeslagen O.V.V.O. Het zeer zware, maar goed bespeelbare D.J.K. veld was de oorzaak, dat de beide ploegen, die elk met een invaller moesten spelen, geruime tijd nodig hadden alvorens zij hun gewone speelvorm gevonden hadden.
De thuisclub slaagde daar het eerst in en was hoewel O.V.V.O. het windvoordeel had geruime tijd in de meerderheid. Op onbegrijpelijke wijze ontkwam het O.V.V.O.-doel in deze periode aan doorboring maar toen ook de roodbroeken ingespeeld waren kwamen zij meer en meer in de aanval. Ook de aanval van O.V.V.O. slaagde er niet in om te scoren en bracht eveneens enige gemakkelijke kansen om zeep. Opvallend was het weinig moeilijke werk dat de beide doelverdedigers in de eerste helft kregen. Want zowel bij D.J.K. als bij O.V.V.O. blonken de achterspelers uit. Nadat O.V.V.O. geruime tijd een geweldige druk op het D.J.K. doel had uitgeoefend, kwam ook D.J.K. meer in de aanval, doch deze ploeg begin de fout de rechtervleugel geheel te verwaarlozen. De rust brak aan met dubbel blank.
De tweede helft bracht aanvankelijk een overwicht van de thuisclub die reeds na zes minuten succes had toen Bokhorst hard inschoot en de O.V.V.O. doelman de bal liet vallen waardoor J. Verkaik de bal voor het intrappen had.
O.V.V.O. viel daarna flink aan waardoor de strijd gelijk opging. Het wilde echter in de aanval niet vlotten en steeds weer wist de D.J.K. verdediging succesvol in te grijpen. Hierbij hadden zij enkele malen het geluk aan haar zijde toen zeker schijnende doelpunten nog juist voorkomen werden. Intussen had ook het O.V.V.O. doel enkele moeilijke situaties doorstaan doch in de 72e minuut van de strijd herhaalde de geschiedenis zich.
Nu werd de bal rechts voorgezet en F. Verkaik deed niet voor zijn broer onder en vergrootte de voorsprong. Hoe O.V.V.O. daarna ook zwoegde, niets kon baten en toen scheidsrechter Westerbeek, die kalm en correct leidde, het eindsignaal gaf had O.V.V.O. haar eerste nederlaag geboekt en was zij verslagen door een gelijkwaardige ploeg die van de vele geboden kansen er tenminste twee wist te benutten.

Share.

Leave A Reply