011 – Fietje Kaales

0

Door Geert Bartelings (2 oktober 2009)

Toen ik bij DJK als tienjarige kwam te voetballen, was volgens mij Fietje Kaales al pupillenleider, elke woensdagmiddag moest er getraind worden, dat was voor ons genoeg, we voetbalden elke dag voor de deur, daar de naam straatvoetballers, dat Fietje Kaales onze leider was, dat was in 1954, ik voetbalde met Hans Keller en Nico van Vegten.
We hadden in die tijd ook Sinterklaasfeest van DJK, dat was op de Polderweg, maar om dat te kunnen betalen liepen de moeders van DJK en mijn moeder met lijsten rond om geld op te halen, om dit te kunnen bekostigen.
Ik kwam bij DJK omdat mijn broer Chris daar ook al voetbalde.Toen ik twaalf jaar was heb ik een proefwedstrijd bij AJAX gespeeld, er werden van de tachtig jongens vier spelers aangenomen, daar was ik ook bij, er werd ook een speler aangenomen met de naam Bertus Strijks, die staat al dertig op het Dapperplein met groente en aardappelen, als jullie hem spreken, doe hem de groeten.

Geert Bartelings

Share.

Leave A Reply