035 – Kleedkamers en kantine

0

Kleedkamers en kantine

Rond 1922/1923 werd De Meer als een der eersten huurder van twee velden op het complex aan de Middenweg. (nu Sportpark Middenmeer). Hier kreeg men voor het eerst een soort van ‘sportkantine’: twee kleedkamers, een hokje waar thee werd gezet en een hokje voor de scheidsrechters. In 1935, De Meer bleef maar groeien, werd een nieuw en groter “kleedhuis” gebouwd, nadat men een lening voor ƒ 2.000,- had afgesloten. Het gebouw was voorzien van koud stromend water en er was een overdekte tribune aan vastgebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest De Meer op “hoog bevel” vertrekken, omdat er groenten op deze velden moesten worden geteeld (!).

Om te voorkomen dat die mooie en kostbare kleedkamers afgebroken zouden worden door onbevoegden, die ze in noodkachels wilden opstoken, heeft men deze aan de gemeente verkocht. De gemeente was er erg blij mee en plaatste het kleedlokaal na de oorlog voor De Meer op Sportpark Drieburg, waar De Meer reeds in 1943 naartoe was verhuisd.

Zodoende was De Meer de eerste club op Sportpark Drieburg die een behoorlijk kleedlokaal en een tribune had. Spelers betraden het veld tussen de tribunes door, die aan beide zijden van de spelersuitgang stonden. Koffie, frisdrank en eventueel een pilsje konden worden gekocht aan het luik aan de zijkant en moesten buiten worden opgedronken.
Nog vele jaren is van dat gebouw gebruik gemaakt. Totdat het in de zestiger jaren niet meer verantwoord was om het te gebruiken. Er was alleen koud stromend water en men zakte hier en daar door de vloer.

Bron: De Meer – een polder – een club

P.S. Er is twijfel of de jaartallen onder bijgaande foto’s wel correct zijn. In 1943 is De Meer pas verhuisd naar Sportpark Drieburg.
Wie geeft opheldering ?

1943 – Kleine kleedkamers op het terrein aan de Middenweg. Op de foto … – Beb Marse – Gerard Schep

8-9-1935 – Inzegening nieuw kleedlokaal door kapelaan J. de Roos

8-9-1935 – Nieuw kleedlokaal geopend op Sportpark Drieburg

Op de foto o.a. Gijs van Baal – Cor Hoeboer – Cor Wedener – Cees Spaan – Pa Buys – Frits Scheers sr. – Joop Voost – Roos (Kap.) – Tinus Sibbel – J.Overtoom sr. – Paul van Berkum – Harry Beerlage – Pa Pronk

8-9-1935 – Meerreünie

8-9-1935 – Wedstrijd op Drieburg 1e veld

De Meer 1 – 8-9-1935 – v.l.n.r. G.Schoorl – J.Overtoom – Wim Kloosterman – B.v.d.Veen – J.Heemskerk – J.Jorne – Cor Hoeboer – A.Reijnders – A.Venn…. – S.de Jong – A.Blank

1963 – Op de achtergrond houten noodlokalen (Sunbouw) met potkachel

Foto 08: 1963 – Op de achtergrond houten noodlokalen (Sunbouw) met potkachel

Share.

Leave A Reply