107 – Afbraak oude clubgebouw a.v.v. Animo

0

Na het vertrek van Animo was het clubgebouw een tijd in gebruik bij S.V.A. (Scheidsrechters Vereniging Amsterdam) maar de laatste jaren fungeerde het als thuishonk van de bloeiende hockeyclub Athena. Dit jaar (2014) betrok de club een splinternieuw clubhuis waardoor het gebouwtje overbodig werd.

Het zou daarom worden afgebroken, maar eerst brak er nog brand uit en verkeerde het gebouwtje nog maandenlang in een deplorabele toestand.

Deze week was het dan zover. De sloop kan beginnen. Ik ben een paar keer wezen kijken, heb wat foto’s en een filmpje gemaakt en meende zelfs de plaquette in de sloot ernaast te ontdekken!
Men begon met het verwijderen van het aanwezige asbest in de schoorsteen en in een deur, zoals een werknemer mij vertelde.

Vandaag zou echt de beuk erin gaan, maar dat is nog niet gebeurd. Er is wat vertraging opgetreden, maar ik ga ervan uit dat dat maandag wel gaat gebeuren. Ik ga dan weer kijken en probeer van het gebeuren nog een filmpje te maken.
Bijgaand een paar foto’s en een filmpje, dat ik lopend rond het gebouwtje heb opgenomen.
Voor de oud-Animomensen een triest gezicht, maar het is niet anders. Gelukkig zijn er de geweldige herinneringen aan betere en mooiere tijden.
Jo Haen

———————————–
Vandaag, 10 december 2014, nog een filmpje gemaakt. Klik eventueel beneden op het icoontje met de 4 pijltjes en het beeld is groot.

Oude clubgebouw Animo – 2014 .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Ik meende de plaquette in het water te zien… … .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply