De A-2 junioren van JOS-Watergraafsmeer – een wereldelftal.

1

31 december 1954
Door: Peter Hendriks is in 1938 geboren in de Fahrenheitstraat op nummer 80, in de oude Wetbuurt. Hij woonde in de buurt tot september 1959.

De A-2 junioren JOS-Watergraafsmeer – 1955 Alle rechten voorbehouden

Het was een wereldelftal. Wij waren beter dan de A-1 junioren met o.a. de neven Koert en Appie Parree. O ja?? JAAAAA. Die moesten n.l. elke week 2 keer trainen en wij mochten komen wanneer wij zin hadden!! De heer Timmer was jeugdcommisie-lid en ome Lex Parree was jeugdleider. Als ome Lex er niet was kon er niet gespeeld worden, want hij beheerde de spelerskaarten in een blikken “Schimmelpenninck” sigarendoos in zijn jaszak.

Wij speelden een eigen systeem: vanuit een gesloten verdediging werd de leren bal, toen nog met veter, naar voren geramd en stormde de vijf-mans voorhoede in gesloten linie er achteraan. Zo ook die bewuste zondagmorgen,dat onze vaste supporter bij de thuiswedstrijden, ome Thijs Haagsma, zich had opgesteld naast het doel van de tegenpartij en tevreden zijn zondagse sigaar stond te roken.

Een verre trap van Wiebe, de stopperspil, werd in de loop opgevangen door Joop Haagsma, die na een aantal passeerbewegingen een verwoestend schot loste dat geen doel trof, maar wel de sigaar van zijn vader en daarmee een vonkenregen veroorzaakte en het gelukzalige zondagsgevoel met een paar krachttermen werd weggevaagd!!
Toch werden we later KAMPIOEN!!

Share.

1 reactie

  1. Op de Pieter Zeemanschool, mijn lagere school jaren ‘50, zaten ook veel jongens uit het ‘Amsteldorp’. Werd veel over JOS gesproken. Veel namen herinner ik mij nog. Ook een ‘nazaad’ van Parree zat in mijn klas.

Leave A Reply