Archimedesweg 59-61

7

Archimedesweg 61 – 1950 – Bron: Watergraafsmeers Weekblad Alle rechten voorbehouden.

Archimedesweg 59-61 – 1972. Foto: Beeldbank Amsterdam Alle rechten voorbehouden

Archimedesweg 61 – 1985 Alle rechten voorbehouden

Archimedesweg 59-61 – 2012 . Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Share.

7 reacties

 1. Archimedesweg (Langeweg) 61

  ► Oud nummer Langeweg 61. Hier is een heel rijtje huizen afgebroken voor het viadukt Molukkenstraat de z.g. Grote tunnel net voor 1939.
  ► Ant. L. Akkerhuijs Verzekeringen

  Bron: Jan van Deudekom

  Copernicusstraat. Aan het eind zijn de nu afgebroken huizen te zien.

  Gesloopte huizen i.v.m. de aanleg van het viaduct naar de Molukkenstraat – 1935 – Foto: Beeldbank Amsterdam

 2. Archimedesweg 61

  ► Druk beklante sigarenwinkel, vele malen overvallen en toen gestopt.
  ► Winkel van “Méérbelangen”, locale politieke partij sinds 1989 in de Watergraafsmeer. Leverde relatief veel raadsleden en 1 wethouder in de deelraad Watergraafsmeer. Bij overgang naar de deelraad Oost/Watergraafsmeer 6 raadsleden van de 25.

  Bron: Jan van Deudekom

 3. Aanvulling

  Nog een paar kleine opmerkingen. Nadat dhr. Komen stopte met de zaak op nr. 57 werd de zaak overgenomen door Theo Beuming. Hij heeft er maar kort in gezeten. Op de foto’s bij de verhalen over sigarenmagazijn ‘De Tunnel’ is duidelijk te zien dat rijschool Nelen en Poly-Service zowel nr. 57 als nr. 59 in gebruik hadden. Thans worden de nummers weer apart gebruikt. Nr. 57 als vakantiehuisje / bed and breakfast en nr. 59 is in gebruik door een schoonheidsspecialiste, deze zaak heet i!-HENNA .

 4. Tunnelhoek

  Peursum, u bedoelt de winkel van Henk Komen, genaamd ‘Tunnelhoek’. Ik ben toevallig bezig met een verhaal daarover samen te stellen met foto’s. Ik heb dhr. en mw. Komen gekend, ik woonde bij ze om de hoek op de Archimedesweg. De winkel is echter van ver voor mijn tijd. Deze zat op nr. 57 en is de winkel die op de zwart/wit foto hierboven te zien welke de luifels uit heeft. Rijschool Nelen was er nog een tijd gevestigd en daarna zat inderdaad Polyservice er. Polyservice zat eerst op Archimedesweg 64 waar nu alweer jaren kapper Ton’s Own gevestigd is.

 5. Bloemenwinkel op de hoek

  Deze winkel is v/h een winkel geweest die huishoudelijke artikelen verkocht, kop- en schotels, pannen etc.
  door een grote uitslaande brand is deze winkel verwoest en of daarna de bloemen winkel is uitgebreid weet ik niet. Er heeft daarna ook nog een soort verfwinkel en iets met polyester ingezeten.

Leave A Reply