Beheerders

ron
Ron de Wit - Grafisch vormgever

Geboren in Amsterdam - 1960. 
Van 1973 t/m 1990 heb ik in de Watergraafsmeer gewoond.
Mede door de boeken van de heer Jaap Kruizinga raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de geschiedenis van de Watergraafsmeer.
Als iemand mij vroeg waar ik woonde, antwoordde ik: "Ik woon in de Watergraafsmeer". Nooit zei ik Oost.
Via Geheugen van Oost, wat een goede leerschool was, dacht ik op een gegeven moment waarom niet zelf een site puur voor de Watergraafsmeer opzetten... en zie het resultaat.
Ik ben er trots op om dit samen met mijn maatje Jo Haen opgezet te hebben.

Gr.
Ron


jo
Jo Haen - Watergraafsmeerkenner

Ik ben geboren (1939) en getogen in Purmerend, maar sinds 1963 woon ik in de Watergraafsmeer. Ik ben zeer betrokken bij deze buurt en heel erg geïnteresseerd in de geschiedenis van dit nog steeds bijzondere stadsdeel.
Ik heb in de loop der jaren veel kennis over de Watergraafsmeer verkregen door het lezen van de boeken van Jaap Kruizinga en door mijn vrijwilligerswerk bij de site Geheugen van Oost. Net als Ron, al jaren een goeie vriend, dachten wij op een gegeven moment waarom niet zelf een website opzetten, daarop besloten we samen Vrienden van Watergraafsmeer op te zetten, iets waar we heel blij mee zijn.

Vriendelijke groet,
Jo


René van Eunen - Watergraafsmeerkenner

Ik ben op 19 mei 1979 in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam-Oost geboren. Op 30 april 1980 kwam ik met mijn ouders op de Archimedesweg in de Watergraafsmeer wonen. Met veel plezier woon ik, nu met mijn eigen gezin, nog steeds in de Watergraafsmeer. Ik ging naar peuterspeelzaal 'De Zonnehoek' in de Fraunhoferstraat en daarna naar de Hogewegschool. Er waren in de jaren '80 en '90 nog aardig wat kleine zelfstandigen in de buurt. Een buitengewoon prettige en dorpse sfeer heerste er.
Toen ik 12 was werd mijn interesse voor de geschiedenis van de Watergraafsmeer door mijn benedenbuurman dhr. Beuming zeer aangewakkerd. Hij vertelde mij hoe het er vroeger was en leende mij enkele boeken van Jaap Kruizinga. Daardoor kwam ik veel meer over ons bijzondere dorp te weten. Het heeft mij nooit losgelaten en vanaf zo'n tien jaar later ben ik mij er steeds meer in gaan verdiepen. Van alles ben ik gaan verzamelen dat verband houdt met de Watergraafsmeer, zoals prentbriefkaarten, oude artikelen en foto's. Ook ben ik verhalen gaan schrijven over vroeger, waarvoor ik onderzoek doe en mensen interview. Verder ben ik geïnteresseerd in het aanmerken van panden, bruggen, kunstwerken enz. als monumenten en het restaureren/opknappen hiervan.
Ik ben er trots op dat wij een stichting hebben opgericht die het historisch besef van de Watergraafsmeer vergroot en dat wij die geschiedenis middels deze prachtige website kunnen laten zien.

Vriendelijke groet,
René