Mijn bezoek aan seksclub Lady Valentine

2

12 januari 2017
Door: Door: Jo Haen (1939) Geboren in Purmerend. Ik woon sinds 1963 in de Watergraafsmeer. Samen met Ron de Wit beheer ik deze website. Ik schrijf verhalen, interview mensen in de WGM en organiseer verhalenwandelingen.

Het is haar bedoeling om de seksclub uit de schimmige sfeer te halen.

Middenweg 144 – Seksclub Lady Valentine – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden.

De Straten van Amsterdam
Op 12 januari j.l. deed ik mee aan het programma De Straten van Amsterdam van AT5. Sophie had me verteld dat we o.a. ook een bezoek zouden brengen aan de seksclub LV in een oude villa op de Middenweg nr. 144.
Ik stond uiteraard meteen in de startblokken toen ik dat hoorde. Ik, die nog nooit in een dergelijke gelegenheid was geweest, wilde dat wel eens meemaken. Nadat we eerst een voormalige schuilkelder in een tegenoverliggend pand hadden bezocht en met de eigenaar daarvan hadden gesproken (zie het verhaal Een schuilkelder onder de Middenweg), staken we over om het bordeel te bezoeken. Het pand was vroeger eigendom geweest van de familie P. Allgauwer, daarna was er Beeld- en steenhouwerij ‘de Naald’ in gevestigd en sinds 1970 is het een sekscub, eerst ‘Second Home’ en nu Lady Valentine van eigenaresse Lotte.

Hartelijke ontvangst
We werden allerhartelijkst ontvangen door Lotte, Sophie van AT5 mocht alles vragen en ik mocht foto’s nemen. Het was juist haar bedoeling om de seksclub uit de schimmige sfeer te halen. Het is toch een ‘normaal’ beroep, vond ze. Ze nodigt ook elk jaar de buurt uit om een glaasje te komen drinken en eens rond te kijken. Een nobel streven, vind ik. Zo kweek je good-will.

Ontvangstruimte met bar – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden.

Beneden is een mooie ontvangstruimte met bar, waar de klant geacht wordt bij binnenkomst een fles champagne van € 70,- te bestellen en die te nuttigen met een dame naar keuze. Sophie vroeg wat het nog meer kostte. “€ 300,- per uur”, was het antwoord. Na de champagne gaat men naar boven, naar een kamer, die beschikbaar is.

Kijkje in de kamers met bubblebad.
Wij liepen achter Lotte aan de trap op. Op de 1e etage hebben we 3 kamers bekeken, het zag er allemaal zeer verzorgd uit met op iedere kamer een groot bubbelbad. Ook op de 2e etage een paar kamers. Op de vraag van Sophie wat ik ervan vond, antwoordde ik dat ik onder de indruk was en me zelfs wel wilde aanmelden. En dat ik later wel een afspraak met Lotte zou gaan maken. Maar dat ze me wel te oud zou vinden. De tweeling Martine en Louise Fokkens doet het uiteindelijk ook nog steeds, al schijnen ze nu, na 50 dienstjaren en 355.000 klanten (volgens de media) met pensioen te gaan!

Een van de kamers. Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Lotte vertelde verder, dat de meeste klanten uit het zakenleven komen. Dat er ’s avonds en ’s nachts een bewaker voor de deur staat en dat men er niet kan blijven slapen. Dat zou dan helemaal een duur nachtje worden!
Ik vond het leuk om het gezien te hebben en na nog een pen en visitekaartje meegenomen te hebben stonden we weer buiten. Een ervaring rijker!

Dit was het einde van het bezoek maar ook van de seksclub. Want wat schetst onze verbazing: een paar weken later stond er in de krant dat de seksclub op last van de burgemeester voorlopig gesloten was wegens het vinden van drugs, pillen enz. in tassen van medewerkers in december van het vorige jaar. Lotte schijnt er helemaal kapot van te zijn, ze had het besluit aangevochten, maar verloren. Ze liet het pand al iedere 2 weken door honden besnuffelen om drugs op te sporen, maar dat kwam te laat. 12 Personeelsleden en 35 meisjes op straat! En daar gaan mijn bijverdiensten!! Ondanks alles vind ik het toch rot voor haar. Het is zo’n aardige vrouw. En ik wens haar het allerbeste.
Jo Haen

P.S.  In 1988, dus voordat Lotte Alberg erin kwam en het nog Second Home heette, is er al eens brand geweest in het bordeel. Er zijn toen door 2 voorbijgangers foto’s gemaakt. Een verslagje en de foto’s zijn te vinden op deze site met de volgende links
Brand in een bordeel op de Middenweg (met foto’s van Wim de Waal)
Bordeelbrand op de Middenweg (met foto’s van Theo Moerel)

Na een half jaar dicht geweest te zijn is Lady Valentine nu weer open. Zie onderstaand bericht.

Nog een kamer. Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden.

 

Lotte (rechts), Sophie van AT5 en ik. Alle rechten voorbehouden.

Het pand is dichtgespijkerd op last van de burgemeester. Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden.

Gesloten op last van de burgemeester. Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden.

Beeld- en steenhouwerij ‘De Naald’. ± 1950 Foto: Beeldbank Amsterdam. © Alle rechten voorbehouden.

Share.

2 reacties

Leave A Reply