De zomer in Casa

1

22 december 1999 – 23 december 2003

Auteur: Frits Slicht. Verteller: Catelijne Schoots is geboren op 19 juli 1978. Zij woonde tussen 1999 en 2003 in Casa 400. Tijdens en na haar studie werkte ze voor Casa 400. Op 8 december werd zij er geïnterviewd over haar ervaringen in Casa 400. Bron: Geheugen van Oost

De ontbijtzaal. De ontbijtzaal van Hotel Casa 400. De foto is gemaakt door Frans Boom in 2009. Alle rechten voorbehouden

Wat ik het meest memorabel van Casa vind, is eigenlijk het contact dat er nog steeds bestaat. De band tussen medebewoners die hier hebben gewoond, gestudeerd en gewerkt. Om een heel bijzonder voorbeeld te noemen; er heeft eens een oud bewoner vastgezeten in Griekenland. Hij was een vliegtuigspotter, dat is toen ook uitgebreid in het nieuws geweest. Vanuit Casa werd er toen direct iets georganiseerd om hem te steunen.

Meest bijzonder blijft toch de relatie die ik nog steeds heb met Casa. Dat komt mede, denk ik, omdat ik hier ook een aantal jaren in de zomermaanden heb gewerkt. Ik deed het werk ook omdat ik anders een alternatieve woonruimte moest zoeken. Op deze manier overbrugde ik de zomer. Wel moest ik intern verhuizen.

De zomerperiode met de toeristen was heel leuk. Je bleef met een klein groepje studenten over, een stuk of tien. Zo heb ik een paar keer op de derde verdieping gezeten, een enkele keer op de eerste. Maar altijd in de hoek van het gebouw, wel met een eigen keuken. Het merendeel van de zomermedewerkers was student die de rest van het jaar ook in Casa woonden.

Ik had als taak de ontbijtdienst. Dan stond ik om zes uur in de ochtend in het restaurant. Zo ben ik echt ontelbare keren met de ogen dicht soms hier door de hal naar beneden gelopen, tussen keuken en ontbijtzaal. Want ’s avonds was het leuke dingen doen, samen stappen bijvoorbeeld, om vervolgens de volgende ochtend in alle vroegte het ontbijt te verzorgen. En niet altijd even wakker. Ik ben een enkele keer ook zonder slaap de ontbijtzaal ingestapt.

Share.

1 reactie

  1. Jacqueline Broekman-Kamsteeg on

    Daar hebben we nog onze trouw receptie gehouden in 1970! Geweldige service en heerlijk gedineerd!

Leave A Reply