Dennis Janssen – Een ‘luie’ nummer 10 maar ook een waardevolle vrijwilliger – (1982-2015)

0
Dennis op zaterdagavond als barkeeper. Foto: Jo Haen

Dennis op zaterdagavond als barkeeper. Foto: Jo Haen

Een aanvallende middenvelder met de nadruk op middenvelder

Even vooraf: ten tijde van dit interview kon Dennis ieder moment gebeld worden met de vraag om vlug naar huis te komen omdat zijn vrouw aan het bevallen was van een zoon. Ik vind het bewonderenswaardig dat hij toch de moeite heeft genomen om in deze voor hem spannende tijd het gesprek doorgang te laten vinden, waarvoor hartelijk dank. Inmiddels is zijn zoon geboren. Van harte gefeliciteerd!

De liefde voor de voetbalsport zat er bij Dennis al vroeg in. Op vierjarige leeftijd (1982) begon hij zijn ‘carrière’ bij s.c. Voorland op het Voorlandpad. Dat was echt zijn club. 13 Jaar speelde hij daar. Helaas ging het met deze gerenommeerde club, decennialang een kweekvijver voor Ajax, in de loop der jaren bergafwaarts. Volgens Dennis kwam dat omdat men spelers van buitenaf ging aantrekken en ook ging men spelers betalen als er een wedstrijd gewonnen was. Ofschoon er toen wel sportief goed gepresteerd werd betekende dit ook dat de clubliefde bij die spelers ver te zoeken was en men makkelijk overstapte naar weer een andere club.

Een nadeel was ook dat de ouders van de vele allochtone spelers niet zo makkelijk als vrijwilliger aan te trekken waren om b.v. als begeleider mee te gaan naar wedstrijden en andere werkzaamheden te verrichten. Dat is trouwens een algemene klacht bij veel sportclubs, de mensen zijn niet op de hoogte van deze voor autochtonen normale cultuur. Het tekort aan vrijwilligers is helaas een algemeen verschijnsel (ook door andere oorzaken) en heeft ertoe geleid dat verschillende clubs geen jeugd meer hebben.

Dennis besloot weg te gaan bij s.c. Voorland en probeerde het een paar jaar bij DRC in Durgerdam. Dat was rond 1997. Maar uiteindelijk kwam hij bij St. Louis terecht in sportpark Middenmeer. Een leuke tijd maar ook die club kon niet standhouden en sloot zich tenslotte aan bij Fortius, waar ze met open armen ontvangen werden. Door toedoen van de toenmalige voorzitter Henk Kost en Leo de Swart kon hun 1e elftal zelfs in de 3e klasse blijven spelen terwijl dat normaal gesproken niet het geval is na opheffing van een club en men eigenlijk weer onderaan moet beginnen.

Dennis als aanvoerder/speler tijdens een wedstrijd tegen WV-HEDW - 05 december 2015 De wedstrijd werd trouwens met 4-1 gewonnen. Foto: Jo Haen

Dennis als aanvoerder/speler tijdens een wedstrijd tegen WV-HEDW – 05 december 2015 De wedstrijd werd trouwens met 4-1 gewonnen. Foto: Jo Haen

Inmiddels speelt Dennis zo’n 7 jaar tot volle tevredenheid bij Fortius in het 2e zaterdagelftal. Als ‘luie’ nummer 10 zoals hij het zelf zegt: een aanvallende middenvelder met de nadruk op aanvallende. De plek van Wesley Sneijder b.v. Verdedigen ligt hem niet zo erg. Trainer Carlos heeft hem gevraagd om in het 1e zaterdagelftal te komen spelen zodat er daar wat meer ervaring in de ploeg komt, maar Dennis blijft liever in het 2e spelen, daar zitten zijn maatjes.

Sinds kort zit hij ook in het zaalvoetbalteam en naast al dat voetballen staat Dennis op maandag-, woensdag- en zaterdagavond tevens achter de bar in de kantine en is hij zaterdagbestuurslid, samen met Willem de Vries, Jeroen en Kees wat hij met veel plezier doet.

Zo zorgt hij b.v. zaterdagavond 5 december voor de drankjes als het G-Team het kampioenschap gaat vieren en tevens het Sinterklaasfeest wordt gevierd.

Net als andere voetbalclubs heeft Fortius het financieel moeilijk. De kantine-opbrengst is een belangrijke bron van inkomsten. En door het organiseren van toernooien enz. probeert men ook extra gelden binnen te halen zoals b.v. het Sixpacktoernooi, door Dennis georganiseerd..

In het dagelijkse leven werkt hij bij de ongediertebestrijding. De ervaring daarbij opgedaan komt wel eens van pas bij Fortius en zo is hij op die manier ook van waarde voor de club, waar hij zich helemaal op zijn gemak voelt. “Een leuke club”, zoals hij zelf zegt.

Dennis, een dezer dagen word je voor de tweede keer vader. Ik wil jou en je gezin alvast van harte feliciteren.

Jo Haen

Dennis op de nieuwjaarsreceptie op 02 januari 2016 - Foto: Jo Haen

Dennis op de nieuwjaarsreceptie op 02 januari 2016 – Foto: Jo Haen

Share.

Leave A Reply