Ali Seyah – Wat doet een materiaalman eigenlijk allemaal ?

0

mei 2014
Ali Seyah. Geboren in 1950 in Alhoceima (Marokko). In 1969 naar Nederland gekomen. Werkte bij Sportbeheer. Als vrijwilliger is hij nu werkzaam als materiaalman/terreinmeester bij a.s.v.FORTIUS op het Sportpark Middenmeer.

Ali Seyah op het veld van Fortius - 2014 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Ali Seyah op het veld van Fortius – 2014 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Hij is het aanspreekpunt voor spelers en bezoekers

Als ik voor het interview met Ali Seyah, de materiaalman/terreinmeester van a.s.v. FORTIUS aan kom fietsen loopt hij met een karretje lijnen te trekken op een van de velden. Heel rustig want het is een precies werkje. De lijnen moeten wel recht lopen. Maar dat is Ali wel toevertrouwd.

Van alle markten thuis
Achter een tafeltje gezeten in zijn materiaalruimte vertelt hij even later wat hij nog meer doet: Schoonmaken, bij wedstrijden thee zetten voor de senioren, limonade inschenken voor de kinderen, ballen oppompen, vuilnis opruimen, maar ook aanspreekpunt zijn voor spelers en bezoekers. Hij is van alle markten thuis. Is iemand vergeten een voetbalshirt mee te nemen of een paar voetbalschoenen: Ali heeft altijd wel een reserveshirt of voetbalschoenen of een extra jas voor een scheidsrechter in de kast. Hij heeft voor alles een oplossing. Hij vindt wel dat veel jonge spelers tegenwoordig vaak erg brutaal zijn en hem niet altijd met respect behandelen. Dat was vroeger wel anders. Helaas, het is iets van deze tijd.

Bemiddelen bij ruzies op het veld
Ook treedt hij wel eens op als er ruzie is tussen spelers op het veld of als een scheidsrechter belaagd wordt, wat tegenwoordig normaal lijkt te gaan worden. Je hoeft de krant er maar op na te lezen.

Ik vraag hem of hij zelf gevoetbald heeft. Ali wijst op een foto aan de muur met zijn voetbalelftal uit Alhoceima, uit de tijd dat hij nog in Marokko w
oonde. (In 1969 is hij naar Nederland gekomen). In Nederland heeft hij zelfs nog aanbiedingen gehad van Go Ahead Eagles en Utrecht. Maar hij vond de trainingen veel te zwaar en is daar niet op ingegaan.

Thee zetten voor de spelers en de scheidsrechter - 2014 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Thee zetten voor de spelers en de scheidsrechter – 2014 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Via Sportbeheer naar FORTIUS
Hoe is hij bij FORTIUS terechtgekomen ? Hij werkte rond 2002 samen met Ad bij Sportbeheer, dat de voetbalvelden onderhield. Ad vroeg hem bij FORTIUS te komen om daar te schilderen en onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Je bleef dan in dienst van Sportbeheer. Hij is er iedere woensdag, vrijdag en in het weekend te vinden. Vooral in het weekend als de wedstrijden gespeeld worden is het erg druk en maakt hij lange dagen. Een uur voor aanvang van de wedstrijden is hij aanwezig om voorbereidingen te treffen. Tussen de wedstrijden door maakt hij de kleedkamers schoon en ruimt de troep op. Er zijn 10 kleedkamers en 5 doucheruimtes bij te houden. In de rust van de wedstrijden verzorgt hij de thee voor spelers en scheidsrechter. Om 5 uur als de wedstrijden zijn afgelopen moet de boel weer worden schoongemaakt en opgeruimd. Tegen 8-en gaat hij dan pas naar huis, na eerst voor zichzelf wat eten klaargemaakt te hebben in zijn vertrek beneden.

Het werk als materiaalman bevalt hem goed, hij heeft zo zijn eigen systeem. Men laat hem vrij om zijn werk in te delen, wat hij heel prettig vindt. Het contact met de mensen van FORTIUS is over het algemeen heel goed.

Volgend jaar wordt hij 65 en dan gaat hij met pensioen. Tot die tijd zal hij nog heel wat lijnen trekken op de speelvelden van FORTIUS. De materiaalman/terreinmeester, onmisbaar voor de club.

Ali, de materiaalman/terreinmeester van Fortius - 2014 - Foto's: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Ali, de materiaalman/terreinmeester van Fortius – 2014 – Foto’s: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

 

Share.

Leave A Reply