Enthousiaste lopers bij de rollatorloop in Park Frankendael

0

september 2012

Door: Jo Haen (1939) Geboren in Purmerend. Woont sinds 1963 in de Watergraafsmeer. Samen met Ron de Wit beheert zij deze website. Ze schrijft verhalen, interviewt mensen in de WGM en organiseert verhalenwandelingen.

Klaar voor de start. .
Klik rechts bovenaan op de foto en de foto wordt vergroot weergegeven.
Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

De derde Rollatorloop is een initiatief van:
Buurtzorg-Amsterdam Oost in samenwerking met het Stadsdeel Oost, Ray-action Sport en Bewegen, Kindercentrum Watergraafsmeer, Sta Stevig!, Fysio World, Ergotherapie Flevohuis, Flevohuis De Open hof, Cordaan, Osira Amstelring en ROC sport. Met hulp van Intratuin, slager Cees de Bouter, Beumer de Jong en restaurant de Kas. Gesponsord door Agis Zorgverzekeringen en Nutricia.

Op woensdag 19 september j.l. vond alweer voor de 3e keer de rollatorloop plaats. Na het Flevopark en het Oosterpark was nu Park Frankendael aan de beurt. Dit jaar deden er voor het eerst wandelclubs mee met namen als Op Rolletjes, Aan de Rol, de Rolmopsen en De Weg Kwijt, die speciaal getraind hadden vanuit het Willem Dreeshuis, Sint Jacob, het Flevohuis en De Gooyer.

Op de Kamerlingh Onneslaan was het rond half 2 een komen en gaan van bussen en busjes, die de bejaarde deelnemers naar de start brachten. Iedereen gewapend met een rollator, maar ook mensen in een rolstoel mochten meedoen.

In het park zelf zorgde de sambaband Bumba al voor vrolijke klanken en stonden er kraampjes van o.a. slager Cees de Bouter met hotdogs en een met porties gepofte aardappeltjes (allemaal gratis). Voor de inwendige mens werd dus goed gezorgd.
Om 2 uur verzamelden de deelnemers (de vrouwen waren toch wel in de meerderheid) zich bij de startplek. Onder luide aanmoedigingen begon men aan de tocht van 630, 1450 of 2100 meter. De meesten onder begeleiding van personeel en vrijwilligers uit de diverse verzorgingshuizen.

Helaas begon het zachtjes te regenen en moest iedereen in het plastic of met een paraplu op op weg. Maar dat mocht de pret niet drukken, ik zag alleen maar blije gezichten al gaf een vrouw als commentaar op mijn opmerking dat ze toch wel behoorlijk snel ging: “Ja, natuurlijk, dan ben ik er gauw vanaf !”

Eén deelneemster deed al voor de 3e keer mee, terwijl er ook een tweeling meeliep van 90 jaar ! Met een roze hoedje op kwamen ze uiteindelijk gezamenlijk over de finish, waar ze een medaille omgehangen kregen. Onderweg moest gestempeld worden om alles eerlijk te laten verlopen. ‘Ben ik er nu al ?’ riep een vrouw uit. “Ik doe nog een rondje !” De media was in grote getale aanwezig: AT 5, RTV NH, Het Parool enz.

Al met al was het een geslaagde middag. Volgend jaar hopelijk weer. Maar dan met iets meer zon graag.

Allemaal blije gezichten. .
Foto’s Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Alles liep op rolletjes. .
Foto’s Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Foto’s Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply