Footgolf op Sportpark Middenmeer en Voorland

0

2014

Verteld door: Jo Haen – Ruben den Uil (1991) en Sjors Goes, mede-oprichters van de Golden Team Builders

Eigen onderneming van de Golden Team Builders als afstudeerproject

Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

In 2013 kregen Ruben, Sjors en Jan Willem, studenten Sport Management en Ondernemen aan de HvA, de opdracht om een ondernemingsplan te schrijven.
Zowel de mannen in spé als de docenten van de opleiding waren laaiend enthousiast over het door hen bedachte concept: Footgolf op sportparken! Voor teams van verenigingen, nabije bedrijven en particulieren. Zo onstond: Golden Team Builders.

Footgolf is de leukste combinatie van golf en voetbal, waarbij de bal in zo min mogelijk trappen in de hole getrapt moet worden. Hoe minder trappen er nodig zijn, hoe minder punten op de scorekaart. Het duo met de minste punten is de winnaar!

Footgolfbond
Footgolf is dusdanig ontwikkeld in Nederland dat zij zelfs een eigen
footgolfbond heeft. Welke ook Nederlands Kampioenschappen organiseert.

Sportpark Voorland en Middenmeer
Footgolf werd in eerste instantie alleen op golfterreinen gespeeld maar het gebeurt tegenwoordig ook op andere geschikte locaties. Zo werd in 2013 op het sportpark Voorland-Middenmeer, het grootste openbare sportpark van Nederland, met medewerking van Stadsdeel Oost een 18-holes footgolfbaan aangelegd voor de Golden Team Builders. “Vanaf het eerste moment dat wij op de koffie gingen bij het stadsdeel was Hellen Velders enorm enthousiast. Zij is verantwoordelijk voor de intensivering van het sportpark en de buurt. Met haar hebben wij toen de handen in een geslagen om ons footgolf concept op Voorland-Middenmeer uit te rollen. Daarbij hebben Peter Vergeer en zijn mannen ons uitstekend geholpen bij de aanleg en het onderhoud van de footgolfholes op dit prachtige sportpark.” Aldus Sjors & Ruben.

De 18 holes liggen verspreid over het gehele sportpark. Van de velden van WV-HEDW tot oud-TOG, en van de AV’23 tot Fortius. De holes zijn afgesloten met ijzeren deksels en sloten, zodat er geen gevaar ontstaat wanneer er niet gespeeld wordt.

‘Hole in one’ – Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Mobiele footgolfholes
De nieuwste ontwikkeling van de jonge ondernemers zijn mobiele footgolfholes die ter plekke kunnen worden geplaatst. Zo kan een bedrijf, team of club een footgolfevent gewoon bij haar in de tuin georganiseerd krijgen. “Wij zijn met onze mobiele footgolfholes heel flexibel. Alles is in principe mogelijk, de klant is koning!“

Saamhorigheid
Het footgolf versterkt de band en de saamhorigheid tussen mensen en dat is ook het streven van de Golden Team Builders. Juist daarom speel je bij GTB altijd als duo. En daarin zijn zij uniek. Je wordt dan gedwongen aan teambuilding te doen om een goed resultaat te bereiken. Je leert samen te werken. De sport is geen contactsport en daarom altijd plezierig en ontspannend. Een deelnemer kan komen zoals hij/zij gekleed is, wij hebben geen speciale kledingvoorschriften.
Kortom: dé ideale team buildings activiteit voor bedrijf, voetbalvereniging, team of particulier! Zowel op locatie, in Amsterdam, als bij jou in de buurt!

Golden Team Builders, de naam zegt het al: Om goed te kunnen bouwen heb je een golden team nodig en staat teambuilding voorop. En voor Ruben, Sjors en Jan Willem tevens een leuk afstudeerproject.Twee vliegen in één klap. Succes gewenst !

Op 29 mei 2014 organiseerde a.s.v. FORTIUS een Footgolfevent voor een aantal voetballers van die club. De filmpjes hieronder (en ook de foto’s) zijn op die dag gemaakt.

Instructie op het veld van Fortius Sportpark Middenmeer – 2014 .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Footgolf op Sportpark Middenmeer/Voorland – 29 mei 2014 .
Foto’s: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

{“align”:”block”,”size”:”middle”,”crop”:false,”link”:false} –>
.


.


.


.

Share.

Leave A Reply