Hogeweg 19

3

Lees: Het Kaasboertje van de Hogeweg

Hoogeweg 19 – ± 1925 Alle rechten voorbehouden

Hogeweg 19 – 1991 Alle rechten voorbehouden

Hogeweg 19 – 2003 Alle rechten voorbehouden

Kaasboertje Hogeweg 19 – ± -Hogeweg-1950 .
Foto: Familie Rijkenberg Alle rechten voorbehouden

Peter met vader Gerard en moeder Rietje + een winkelmeisje – Foto: Peter Rijkenberg – Alle rechten voorbehouden

De groenteman, die jarenlang met zijn kraam voor de deur heeft gestaan – Foto: Peter Rijkenberg – Alle rechten voorbehouden

Hogeweg 19 – ± 2006 .
Foto: Pierre de Boer Alle rechten voorbehouden

Hogeweg 19 – 2008 .
Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Hogeweg 19 – 2013 .
Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Share.

3 reacties

 1. Hogeweg 19

  ► Sigaren-Magazijn J. W. Bosch, zat eerst Bredeweg 1. Altijd de beste Sigaren uit de soliedste fabrieken. Grootste verscheidenheid van Fabrikaat. La Bella Rita, fl. 10. — per mille
  ► Kaaswinkel, verkocht alleen kaas, die op schappen aan de muur hoog tot aan het plafond opgestapeld, lagen te rijpen. Elke dag werden de kazen gedraaid en met een doek opgepoetst.
  ► Het Kaasboertje G.W. Rijkenberg sr. Met een grotere sortering ook aanverwante artikelen.(1978)
  ► Het Kaasboertje P.M. Rijkenberg jr. Groot- en kleinhandel in kaas en zuivelproducten. Het adres voor al Uw lekkernijen!

  Bron: Jan van Deudekom

 2. Nel Niekus Goh, ik heb het verhaal van kaasboer Rijkenberg gelezen, erg leuk. Zijn voorganger Vaarwerk had een hele eenvoudige kaaswinkel, hij verkocht vrijwel alleen kaas. Eind 90er jaren / begin jaren 2000 zijn Hans en ik de dag vóór Koninginnedag een paar keer naar de Bredeweg geweest en zagen de opbouw van al die kraampjes en muzikale evenementen, gezellig. Dan gingen we naar dr. Trompenaars en z’n vrouw (op nr. 30). Kaasboer Rijkenberg had daar op de hoek een volle en gezellige kraam. In de tijd dat Vaarwerk er nog was, stond er op dat hoekje een grote fruitkar van Nathan (Natie) en Betsy, een wat ouder Joods echtpaar.. Ik herinner me nog goed dat er tussen de bananen een hele grote zwarte spin zat, die weggehaald werd door iemand van Artis. Ook zat er eens een kolonie wespen, maar Natie en Betsy deinsden nergens voor terug. De herinnering blijft…….. Nel Niekus-Heuwekemeijer.

 3. Nel Niekus De kaasboer op hoek Hogeweg/Bredeweg kan ik me goed herinneren. Dan spreek ik van de 50er/60er jaren, toen de familie Vaarwerk daar de scepter zwaaide. Als je in de winkel was kreeg je altijd een heel klein stukje kaas, een traktatie. Ze hadden 2 zoons: Ton en Gerard. Geen van beiden heeft de zaak van hun ouders voortgezet. Eén van mijn zussen, ik dacht Ria, heeft een korte tijd verkering gehad met Ton. De mensen op deze foto ken ik niet, misschien is dit van eind 60er jaren? Nel Niekus-Heuwekemeijer.

Leave A Reply