Jeroen Philipsen, teamleider bij a.s.v. Fortius – (13-11-2016)

0
Jeroen tijdens een uitwedstrijd nov. 2016 bij D.V.V.A. op Sportpark Drieburg. Daar hebben ze nog een paar ouderwetse dug-outs. Foto: Jo Haen

Jeroen tijdens een uitwedstrijd nov. 2016 bij D.V.V.A. op Sportpark Drieburg. Daar hebben ze nog een paar ouderwetse dug-outs. Foto: Jo Haen

Ik voel me nog steeds bij het spelletje betrokken

Begonnen bij A.F.C.
De voetbalcarrière van Jeroen Philipsen begon al op 6-jarige leeftijd bij A.F.C., de eliteclub uit Amsterdam Zuid, die ooit in de Watergraafsmeer op het land van boerderij Goed Genoeg voetbalde. (Het voetbalcomplex van A.F.C. heet trouwens anno 2016 nog steeds Goed Genoeg). Helaas werd de sportcarrière van Jeroen gekenmerkt door veel blessures, reden waarom hij sinds 2014 niet meer voetbalt. Hij heeft een eigen loodgietersbedrijf en ook daarom vindt hij het niet meer verantwoord om zijn knieën, die door het loodgieterswerk toch al veel te verduren hebben, nog meer te belasten.

Betrokken bij het spelletje
Maar hij voelt zich nog wel steeds betrokken bij ‘het spelletje’, zoals hij het zelf zegt, en daarom is hij nu teamleider van het Zaterdag 2 team van a.s.v. Fortius. Tevens zit hij voor die club in de zaterdagcommissie en staat hij achter de bar.

Jeroen Philipsen - 2016 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Jeroen Philipsen – 2016 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Blessureleed
Hij begon dus bij A.F.C. in 1988, werd eerst keepertje en later spits. Bij de C-junioren, op 13/14-jarige leeftijd, raakte hij geblesseerd aan zijn achillespees. Hij heeft toen 2 jaar niet gevoetbald en is daarna naar S.D.O.B. (Sterk Door Onderling Begrip) in Broek in Waterland gegaan. Dat was met een kroegenteam uit café Twins in de Amstelstraat, waar hij als 16-jarige met zijn broer vaak een biertje ging drinken.

Maar zijn knie was en bleef de bottle-neck. Steeds raakte hij geblesseerd, in totaal heeft hij 4 knie-operaties ondergaan. Hij heeft nu zelfs geen meniscus meer.

Begeleider van het Zaterdag 2 team
Maar er was meer blessureleed. Toen hij bij Fortius wilde gaan meetrainen scheurde hij meteen bij de eerste training op maandagavond zijn knieband, waarna hij weer 1 ½ jaar uit de roulatie was. En na één seizoen scheurde hij ook nog zijn hamstrings. Toen heeft hij het voetballen maar opgegeven. Dat was in 2014. Nu is hij dus begeleider van het Zaterdag 2 team en soms valt hij in als er mensen te kort zijn. Als begeleider draag je zorg voor de spelerstassen, de tenues, de ballen en voer je de spelerspassen in op de pc enz. De voetballers uit dat team zijn van verschillende leeftijden, de jongste is 23 en de oudste is net 50 jaar geworden.

Jeroen - 2016 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Jeroen – 2016 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Achter de tap
Toen Camilo vorig jaar stopte als barkeeper bij Fortius namen Jeroen en zijn vriend Dennis die taak over. Een paar avonden per week is hij achter de tap te vinden en op zaterdagavond al vanaf een uur of 5. Hij blijft op die manier toch betrokken bij de voetballerij en het is leuk om contact met de mensen te hebben.

Helaas is hij twee keer van de steile trap afgedonderd. Maar ondanks dat vindt hij het bij Fortius zo gezellig dat hij zich een keer aan de vlaggemast heeft vastgehouden omdat hij niet naar huis wilde! Oorzaak drank, al drinkt hij tot een uur of 10 geen alcohol, maar daarna laat hij zich een biertje of een baccardi-rum-cola goed smaken!

Naast het voetballen is hij ook nog lid van Duikteam Murene in Zaandam en heeft hij vaak gewindsurft op de Gaasperplas.

Onmisbaar voor de club
Mensen als Jeroen zijn onmisbaar voor de club. Dat mag hier nog wel weer eens gezegd worden. Zonder Jeroen en de andere vrijwilligers is de club nergens. Ik neem daar mijn petje voor af. Hulde!

Jo Haen

 

Share.

Leave A Reply