Mijn jeugd in de Watergraafsmeer (deel 4)

0

31 december 1956 – 31 december 1967
Door: Guus Hommes. Ik ben geboren op 22 mei 1949 in het Burgerziekenhuis in Amsterdam. Na mijn geboorte ben ik gaan wonen in de 1e Ringdijkstraat 22, mijn ouders woonden in bij de ouders van mijn moeder. In 1957 verhuisden we naar het Mendelhof. In 1968 vertrokken we naar Woudenberg. Sinds mijn pre-pensioen woon ik in Menado, Celebes

Guus op het Mendelhof. Foto: Guus Hommes ©
Alle rechten voorbehouden

In augustus 1957 verhuisden wij naar het Mendelhof, daar heb ik de meest bewuste tijd van mijn leven in de Meer meegemaakt.

Ik ging op school op het Linnaeushof, naar de Lidwinaschool. Dezelfde school waar mijn moeder voor de oorlog ook op had gezeten. Gewone schooltijd gehad, lid van het kerkkoor en klaar-over’’ aan de Middenweg. Namen van onderwijzers: Dhr Pikavet, Dhr P. Visser, Dhr Willebrands, Dhr Duyvelshof en uiteraard Dhr Ram, hoofd van de schoo, l en Dhr Kok, plaatsvervangend.

Later op de Frankendael Mulo en daarna naar de LTS aan het Timorplein, voor slechts een jaar.

Tijdverdrijf in het begin buitenspelen, later op de fiets door Amsterdam. Lid geweest van “Jongensland Oost” een terrein waar je houten huisjes zelf mocht bouwen. Vissen op de Oranjesluizen. Een bijzonderheid nog vermelden, in de strenge winter van ik denk 1963 of 1964, werd door de buurtkinderen het grasveld onder water gezet, daardoor hadden we onze eigen ovale ijsbaan voor de deur, dit heeft zelfs de krant nog gehaald. Dit grasveld werd door bezoekers van de sportterreinen ook gebruikt als parkeerplaats, tot grote ergernis van de buurtkinderen, door de week werd er door een wacht gecontroleerd en het was dan absoluut verboden op het gras te spelen.

Met koninginnedag of 5 mei, ik denk 1960, stond er naast het ijsloket van maison Haen een bandje te spelen, bijzonder, het was in die tijd niet echt gebruikelijk.

1968 verhuisden wij naar Woudenberg, mijn vader had een betrekking aangeboden gekregen bij het TNO in Zeist. Vanuit Woudenberg en later Zeist heb ik mijn MTS en HTS afgemaakt.

Ik heb mijn werkzame leven, behoudens een aantal stages bij defensie doorgebracht.

De laatse 15 jaar als 1e ICT beheerder, het beheer van Wide Area Netwerken voor de overheid in het bijzonder bij Defensie.

Ik ben met pre-pensioen en heb mij gevestigd in Indonesie, om precies te zijn Noord Celebes, de stad Menado. Er is dus nog steeds een contact met de Indische buurt.

Lees: Mijn jeugd in de Watergraafsmeer (deel 1)
Lees: Mijn jeugd in de Watergraafsmeer (deel 2)
Lees: Mijn jeugd in de Watergraafsmeer (deel 3)

Jongensland op de Oosterringdijk. Foto: Guus Hommes © Alle rechten voorbehouden

Op het Mendelhof. .
Foto: Guus Hermus ©
Alle rechten voorbehouden

Het Galileïplantsoen. Op nummer 46 Gebrs.Haen (op deze foto niet te zien.) .
Foto: Guus Hommes ©
Alle rechten voorbehouden

Het viaduct bij de Kruislaan. .
Foto: Guus Hommes ©
Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply