JO13-1 – De hoop van Fortius.

0

maart 2017

Door: Jo Haen (1939)

Ze hopen natuurlijk allemaal later een contract te krijgen om profvoetballer te worden.

Teamfoto – 1 maart 2017 Foto: Jo Haen. Alle rechten voorbehouden

Een interview na de training
Na de training op woensdagavond 1 maart j.l. onder leiding van trainer Astrondo verzamelden de spelertjes van het team D1 zich in de bestuurskamer voor een interview. Maar er moest eerst limonade gedronken worden, want sporten maakt dorstig. De grote kan ging van hand tot hand, als er een bekertje leeg was werd het gauw weer bijgevuld.

Wie zitten er in het team D1, tegenwoordig JO13-1 (Jongeren onder de 13)?
Iedereen schreef zijn naam voor me op, want er waren, zoals ze zelf zeiden, moeilijke namen bij. En stel je voor dat ik het verkeerd zou opschrijven!
Lequincio, Batuhan, Adam, Jayvelinio, Gil, Nigel, Don, Jeoinel, Raashid, Max, Anass en Adriano, allemaal goeie voetballers, volgens Astrando, die het vanaf de zijkant zat te bekijken, ze af en toe tot de orde riep en zei dat ze moesten luisteren. Want dat laatste konden ze niet zo best. Maar daar zijn het jonge jongens voor en misschien waren ze wat zenuwachtig!

Waarom zitten jullie op voetballen en niet op een andere sport?
Het is een teamsport en voetballen is gewoon onze sport. Punt uit.

Hoe vaak trainen jullie?
We trainen 3 x in de week, maandag, woensdag en donderdag en zaterdag dan de wedstrijd. Het lijkt mij erg veel, maar de jongens vinden van niet. Er lopen er ook nog een paar stage bij o.a. bij Anass bij de de K.N.V.B. en Adam bij Utrecht. Doordat trainer Astrando contacten heeft bij grote clubs komt er af en toe een scout kijken, b.v. van FC Utrecht.

Wat willen jullie later worden?
Ze hopen natuurlijk allemaal later een contract te krijgen en profvoetballer worden. Het liefst bij Manchester of Barcelona. Nee, niet bij Ajax, wat ik jammer vind. Hun helden zijn Ramos, Messi, Suàres en Promes.

Het lijkt me niet leuk voor een trainer als er spelertjes vertrekken maar Astrando vindt dat normaal. Na 2 jaar gaan ze sowieso vanwege hun leeftijd naar een ander team met oudere jongens. En het is ook wel een eer als een van jouw jongens stage mag lopen bij een grote club.

De jongens zitten allemaal op de middelbare school op een paar na. Over de kleinste maakt iemand de opmerking: “Zijn tijd komt nog wel.”

maart 2017 – Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Wie is de beste speler?
Adam en Adriano vinden zichzelf de beste spelers (fluisteren ze me toe), maar Jayvelinio is de topscorer van het team. Al zijn de andere jongens natuurlijk net zo belangrijk, voetbal is tenslotte een teamsport. En volgens Astrando zijn alle jongens goed en zouden ze in principe later allemaal bij een profclub kunnen voetballen!

Hoe vinden jullie de trainer?
De trainer vinden ze wel goed, alleen heeft hij soms last van ‘uitbarstingen’ maar dat doet hij niet zomaar. Hij vraagt best veel van die jongens en soms is de concentratie er niet. Die uitbarstingen zullen dan wel nodig zijn, maar al met al is het een leuke spontane groep jongens. Maar willen ze prof worden dan zullen ze toch meer discipline moeten hebben. Anders kom je er niet. Maar dat zal wel goed komen.

Hebben jullie wel eens een blessure gehad?
Of ze wel eens blessures hebben gehad? Ja, de keeper heeft een keer zijn duim gebroken en een andere speler een keer zijn sleutelbeen. Lijkt mij heftig. Maar Adriano merkt nuchter op: “Nou, gewoon herstellen en daarna weer gaan opbouwen.”

Wel eens wat ergs meegemaakt bij het voetballen?
Jayvelinio vond het vreselijk dat ze een keer met 4-0 verloren hebben van AFC. Had niet mogen gebeuren. Toch staan ze bovenaan in de competitie. 8 Punten voor op DCG tegen wie ze a.s. zaterdag (4 februari) moeten spelen. Als ze winnen zijn ze bijna zeker van het kampioenschap al moeten ze dan nog 6 wedstrijden spelen.

Veel succes, jongens en ook Astrando natuurlijk. Volgens mij worden jullie slapend kampioen. Jullie komen er wel.

Bij het uitkomen van deze Spil is al bekend of jullie kampioen zijn geworden! Is dat zo, waar ik helemaal vanuit ga, dan VAN HARTE GEFELICITEERD.

Jo Haen

Bijgaande foto’s, met uitzondering van de foto tijdens het interview, zijn genomen tijdens de wedstrijd tegen D.C.G.

Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden.

Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden.

Share.

Leave A Reply