Judith Terreehorst – pupillenleidster van Ruud Gullit – (15-05-2014)

0
Meerboys - Judith rechtsboven. Foto: Judith Terreehorst

Meerboys – Judith rechtsboven. Foto: Judith Terreehorst

Een echte Hollandse straatjongen, die nooit de bal wilde afgeven

Judith Terreehorst-Plukker (1921) woonde jarenlang in de Watergraafsmeer vlakbij het oude veld van haar ‘kluppie’ Meerboys bij de Kruislaan, waar ze 12 1/2 jaar pupillenleidster is geweest. Op 04 juni 2015 is Judith Terreehorst overleden. Ze is 94 jaar geworden.

Meerboys bestaat allang niet meer. Na diverse fusies is de club opgegaan in Geuzen/Middenmeer. Het oude veld van Meerboys wordt nu bespeeld door s.c. Overamstel.

Aan de muur van de huiskamer prijkt het bord dat de club bij het 50-jarig bestaan (1925-1975) als standaardcadeau van de K.N.V.B. kreeg, terwijl ook een doos met foto’s herinnert aan oude tijden. Ze bekijkt een aantal van de foto’s en weet nog namen van vroegere spelers te noemen. Er komen weer herinneringen naar boven en ze geniet daar zichtbaar van. Ze heeft heel lang niet meer naar de foto’s gekeken. Haar man was ook bij Meerboys en is 25 jaar secretaris geweest.

Judith is vooral trots op het feit dat ze pupillenleidster is geweest van Ruud Gullit. Dat was begin jaren 70. Hij is zijn voetbalcarrière bij Meerboys begonnen. Ze vertelt dat zijn ouders George en Ria op haar kinderen pasten. George, Ruud’s vader, voetbalde bij Meerboys. “Het was een hele fijne vent en een goeie voorhoedespeler”, volgens Judith. Ruud was toen nog niet geboren. Ze heeft de familie Dil, want dat is eigenlijk de familienaam, dus heel lang en goed gekend. George was volgens haar een van de eerste Surinaamse spelers in Nederland. Hij trouwde met Ria, een Amsterdams meisje.

Spelerskaart Ruud Gullit (Rudi Dil) - 1974 Bron: Rob Hagedoorn

Spelerskaart Ruud Gullit (Rudi Dil) – 1974 Bron: Rob Hagedoorn

.
Ruud noemde haar tante Judy . Hij was volgens haar een echte Hollandse straatjongen, die de bal nooit wilde afgeven. Hij wilde altijd ‘spillen’ en zelf scoren. “Als je nou nog een keer over de middenlijn komt dan haal ik je eruit”, waarschuwde ze Ruud eens. Maar wat deed hij dan ? Dan scoorde hij vanaf de middenlijn !

Helaas heeft ze geen foto uit die tijd, waar Ruud en zij op staan, wel een van een ander pupillengroepje waar ze als leidster bij staat.

Met dank aan Judith voor de informatie, de foto’s en het gegeven vertrouwen.
Jo Haen-van Langen

P.S. Op 04 juni 2015 is Judith Terreehorst overleden. Ze is 91 jaar geworden.

Alle rechten voorbehouden

Alle rechten voorbehouden

Judith temidden van de voetbalfoto's van Meerboys - 2014 Foto: Jo Haen

Judith temidden van de voetbalfoto’s van Meerboys – 2014 Foto: Jo Haen

Share.

Leave A Reply