Kees Zijp – een man met Visie, Missie en Passie

0

31 december 2010

Door: Kees Zijp (1951) woonde op meerdere plekken in Oost: van 1951 t/m 1972 in de Laing’s Nekstraat op nummer 38 3-hoog en, na een tussenpoos in Buitenveldert, van 1975 t/m 1977 op de Middenweg nummer 19 4-hoog (boven schoenenzaak Manwood). Daarna woonde hij tot 1980 in de Bijlmer en van 1980 tot en met 1983 in de Pretoriusstraat nummer 89 1-hoog. Sinds 1983 woont hij in Alkmaar, samen met mijn tweede vrouw.

Foto: Kees Zijp Alle rechten voorbehouden

Vorig jaar, seizoen 2010-2011, heb ik afscheid genomen van de MINI’s van GEUZENMIDDENMEER. Het was een moeilijke beslissing maar het feit dat ik 60 werd en mijn missie voltooid was bracht mij tot deze keuze.
De MINI’s bij GEUZENMIDDENMEER zijn een geweldig leuke groep om te trainen en ik heb dat dan ook vele seizoenen met Visie, Passie en Enthousiasme gedaan, echter artrose in mijn rechterenkel was de reden om te stoppen.

Visie, Missie en Passie zijn de sleutelwoorden om als jeugdtrainer bij een club aan de slag te gaan.
Visie is een duidelijk plan hebben om iets te doen, Missie is om iets te voltooien en Passie de drive om met jonge mensen bezig te zijn. In september 1999 kregen wij het eerste kunstgrasveld op sportpark Voorland. Een met zand ingestrooid veld waarop altijd getraind kon worden. Mijn Visie daarop was dat we vanaf dat moment konden bouwen aan een grotere jeugdafdeling bij GEUZENMIDDENMEER.

Dus mijn Missie werd dat er weer vanaf de F-jes tot en met de A-junioren een volledige jeugdafdeling bij mijn vereniging aanwezig was. In die tijd waren er maar tot de C-junioren jeugdteams bij de club. Met behulp van een goed trainersplan en enthousiaste ouders en trainerscursussen van de KNVB die bij ons gehouden gingen worden ging het per seizoen beter en kwamen er meer jeugdteams zodat we zelfs selectieteams konden samenstellen.

De huidige jeugdtrainer Carlos Viadal heeft hierin ook een grote rol gespeeld en doet dat nog steeds. Ook kregen we in de loop der jaren meisjesteams bij de vereniging waarvan vorig seizoen een heel A-meidenteam naar de Dames senioren ging en nu Dames 1 is.

Een ander voordeel van een grote jeugdafdeling is dat je als club recht van spreken hebt in de stichting Voorland en niet zomaar weggesaneerd kan gaan worden. Een minpunt is dat je niet genoeg kleedkamers hebt om al die jeugd te huisvesten. Daar is wat aan gedaan door de A, B en C junioren op de zondag te laten spelen en omdat Sporting Amsterdam bij S.C. Voorland introk, konden wij hun klubhuis overnemen samen met de A.S.V.(Amsterdams Scheidsrechter Vereniging), zodat het tekort aan kleedruimtes opgelost is.

Mijn Missie is dus geslaagt en kan nu, als ik op de zaterdagmorgen de bij ons komende verenigingen ontvang, vanuit de bestuurskamer, mijn skybox bij de vereniging, met veel plezier de sportieve verrichtingen van de jeugd volgen.
Ik ben dan wel gestopt met trainingen geven maar GEUZENMIDDENMEER is nog niet van mij af. Dat kan eigenlijk ook niet want als ik wegga bij de club is er geen ZIJP meer en dat kan toch niet.

Foto: Kees Zijp Alle rechten voorbehouden

Foto: Kees Zijp Alle rechten voorbehouden

Foto: Kees Zijp Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply