Kick Pullen, een voorzitter uit nood

0
Kick Pullen

Kick Pullen

Op zijn 16e kwam hij bij Madjoe terecht

Een jaar geleden, op 7 maart 2013, sloeg het noodlot toe. Henk Kost, de voorzitter van FORTIUS, zonder wie de club niet zou bestaan kreeg een fatale hartaanval en overleed later in het ziekenhuis. Een ramp voor zijn familie maar ook voor de club. Henk was FORTIUS. Iedereen was aangeslagen. En wie moest hem opvolgen ? Het driemanschap Rob Veenendaal, Martin van der Rijt en Kick Pullen besloot ieder 2 jaar het voorzitterschap op zich te nemen. Als eerste nam Kick, die al in het bestuur zat, die taak op zich. Per 1 mei 2015 zal een van de anderen dit ambt overnemen.

Pupil bij A.F.C.
Kick begon zijn voetbalcarrière bij de pupillen van A.F.C op het sportcomplex Goed Genoeg aan de Boelelaan. Hij speelde daar tot zijn 12e jaar, brak helaas bij een wedstrijd in de oude RAI op 3 plaatsen zijn elleboog. Noodgedwongen ging hij later in de zaal voetballen. En kwam op zijn 16e bij de zaalvoetbalafdeling van Madjoe terecht.

In de selectie bij Madjoe
Henk Kost haalde hem echter over om toch weer op het veld te gaan spelen wat hij een jaar bij de Zondag 3 gedaan heeft en ging toen over naar de selectie van Madjoe die in de 4e klasse KNVB speelde. Kick speelde rechtsback of laatste man. Hij maakte even een overstapje van 2 jaar naar F.I.T., overgehaald door een vriend, maar keerde daarna weer terug bij Madjoe, waar hij in 1984 als secretaris in het bestuur kwam. Jan van Hove was toen voorzitter.

Kick Pullen bij Madjoe (met de rode voor zijn voeten) - ± 1982. Foto: Kick Pullen © Alle rechten voorbehouden

Kick Pullen bij Madjoe (met de rode voor zijn voeten) – ± 1982. Foto: Kick Pullen © Alle rechten voorbehouden

Fusie tussen Madjoe en D.J.K.
In 1993 kwam de fusie tussen Madjoe en D.J.K. tot stand. De clubs waren niet bepaald vrienden van elkaar maar door de nood gedwongen (achteruitgang van het ledenaantal, geldproblemen enz.) zag men geen andere oplossing. Ondanks de tegenwerking van de ‘ouwe jongens van beide verenigingen’ hebben vooral Jan van Hove en Henk Kost zich sterk gemaakt voor de fusie en in 1993 was die een feit. De club ging FORTIUS heten. Jan ten Hove, die zich ook zeer had ingezet voor de fusie en voorzitter was geworden van Fortius, stapte kort na de totstandkoming in verband met privéredenen op, waarna Henk Kost voorzitter werd. Cees van Leeuwen, die secretaris was bij D.J.K. nam de ledenadministratie op zich. Kick werd secretaris en Nico Meijer penningmeester. Daarnaast waren er nog 6 commissarissen in het bestuur.

Voorzitter lastige job
Henk Kost overleed helaas in 2013 en Kick werd, zoals hierboven reeds vermeld, voor 2 jaar voorzitter. Hij vindt het een lastige job. Een voorzitter moet overal tegelijk zijn, overal van af weten, wordt vaak aangesproken als spreekbuis van de club. Je moet vooral diplomatiek zijn. Het is eigenlijk net als het runnen van een bedrijf, zoals het verzekeringsbedrijf waar hij directeur is. Gelukkig heeft hij bij Fortius veel steun van zijn medebestuursleden. Veel werk wordt ook door vrijwilligers gedaan, er is een klussenteam dat van onschatbare waarde is voor de vereniging. Helaas is het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. En dat baart hem wel veel zorgen. De jongere garde heeft geen tijd meer, voelt zich niet meer zo clubgebonden.

Aanwas nieuwe leden
Nadat er jarenlang een daling te zien was van het ledenaantal is de club nu weer op het oude niveau van bijna 600 leden, de aanwas werd vnl. gevormd door jeugdleden. Voor ieder jeugdelftal is er 2 man begeleiding. Het eerste zaterdag- en zondagteam spelen in de 4e klasse KNVB net als in de tijd vóór de fusie.

Carnaval vieren
Elk jaar gaat Kick met een 20-tal FORTIANEN naar de carnaval in Valkenswaard. Ze huren dan een paar bungalows, doen overdag rustig aan, koken zelf, maar ’s avonds gaan ze los in de plaatselijke café’s. Dat doen ze al jaren en is altijd een groot succes. Er is zelfs iemand die na afloop alweer loopt te whatsappen om te melden hoeveel dagen het nog duurt voordat ze weer kunnen gaan. Kick voelt zich die 4 dagen even geen voorzitter. Ook wel eens lekker.

Jo Haen-van Langen

Kick Pullen bij Madjoe (2e van rechts met witte polo) - ± 1985. Foto: Kick Pullen © Alle rechten voorbehouden

Kick Pullen bij Madjoe (2e van rechts met witte polo) – ± 1985. Foto: Kick Pullen © Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply