2 reacties

 1. Ophaalactie in parochie Watergraafsmeer

  De moderne variant van de ophaalactie in 1936 is anno 2012 de Voedselbank. Helaas steeds populairder wordend in deze tijd van recessie.

  Bij de Vomar op de Middenweg hield Voedselbank Amsterdam Oost zaterdag 19 mei 2012 een inzamelingsactie. Bij binnenkomst kreeg men een foldertje in de hand gestopt (zie hieronder) met de vraag om mee te helpen en wat extra’s te kopen.

  Bij de uitgang van de winkel kon men het gekochte in een krat stoppen. Een succesvolle formule want ik zag heel wat mensen iets extra’s kopen voor de Voedselbank. Mijn blikje tomatensoep en Smac werden in ieder geval in dank aanvaard.

  Jo Haen

  De Voedselbank Amsterdam Oost zamelt in bij de Vomar op de Middenweg. Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

  Het foldertje dat ik bij de ingang in mijn handen kreeg gestopt met tips voor geschikte produkten. Door: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

 2. René van Eunen on

  In de parochie van de Martelaren van Gorcum zamelen wij vanuit de Commissie Kerk en Samenleving / Caritas Team het hele jaar producten in voor de Voedselbank. In 2016 hielden wij samen met zes andere kerken uit Watergraafsmeer en Oost een rommelmarkt in ‘De Bron’ – vroeger de Emmakerk – en daarbij haalden wij € 850 euro op, bestemd voor een nieuwe truck voor de Voedselbank. Jammer dat het nog altijd nodig is, maar wel goed dat het gebeurt.

Leave A Reply