1 reactie

 1. Lijn 9 is nogmaals verlengd

  Tram 9 rijdt nog steeds over de Middenweg, maar is al vele jaren geleden (weer) doorgetrokken tot aan de Muiderstraatweg in Diemen (bij de Stammerdijk). En er bestaan plannen om de tram nog verder door te trekken tot in Zuid-Oost.

  Het Ajax-stadion De Meer is helaas niet meer. In 1996 speelde Ajax er voor het laatst. Op 14 augustus 1996 werd het nieuwe stadion De Arena in Zuid-Oost geopend.

  Op de plaats van het oude stadion verrees een nieuwe woonwijk Park de Meer genaamd. De straten zijn vernoemd naar stadions in Europa waar Ajax triomfen vierde, terwijl de bruggen de namen hebben gekregen van beroemde Ajax-spelers en Rinus Michels, de meest succesvolle en bekendste trainer van de club.

  Op de muren van de huizen zijn de diverse stadions uitgebeeld. Ook zijn er gedeeltes van b.v. vak K in een flatgebouw verwerkt en is de middenstip in de vorm van een ingemetselde bal te bewonderen (alhoewel niet op de juiste plek).

  Jo Haen


  Lijn 9 op de Middenweg op weg richting centrum. Op de achtergrond enkele flats van Park De Meer, gebouwd op de plek van AJAX-stadion De Meer.


  De middenstip, maar wel op de verkeerde plek. Jammer.

Leave A Reply