Lily Pawiroredjo – De kantine is het centrum van de voetbalclub

0

Het verhaal van een vrijwilligster

Fortius . Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Fortius .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

De kantine bij a.s.v. Fortius is de plek waar teams zich verzamelen en na afloop van de wedstrijd de wedstrijd bespreken, hun frustratie uiten bij verlies maar bij winst uit hun dak gaan onder het genot van een biertje, sateetje, patatje of iets anders. De kinderen drinken cola en kiezen uit de glazen bak iets lekkers.
Ook toeschouwers en andere belangstellenden zijn regelmatig in de kantine te vinden. Vooral bij slecht weer zit je lekker droog en heb je een goed uitzicht over de velden.

Maar het biertje of de tostie komen niet vanzelf naar je toe. Daar zijn vrijwilligers voor nodig die in hun vrije tijd zich opofferen om kantinedienst te draaien. Een van hen is Lily Pawiroredjo, die zich net als vele anderen, met hart en ziel inzet voor a.s.v. Fortius.

Hoe is ze bij Fortius terechtgekomen ?
Haar zoontje Ruben (10 jaar) voetbalde eerst bij Zeeburgia. Zijn voorkeur ging uit naar het keepen, maar bij die club was geen echte keeperstrainer. Wel bij buurman Fortius waar Paul du Crocq zich met die taak bezighoudt. Na 2 jaar verhuisde Ruben daarom van Zeeburgia naar Fortius en traint er nu 3 tot 4 keer in de week.

lily-3

Fortius . Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Lily noemt zichzelf een ‘fanatieke voetbalmoeder’. Ze is gek op voetbal en vindt het geweldig haar zoontje te zien groeien en zich ontwikkelen als keeper. Ze staat altijd langs de lijn en moedigt hem aan, als dat nodig is. Nu hij 10 jaar is moet je wel meer je mond houden, vindt ze. Dan moet je je er minder mee bemoeien. En alleen positief aanmoedigen.

Omdat ze hierdoor toch al vaak bij Fortius te vinden was vroeg Abdul Abidallah haar om af en toe eens voor hem een kantinedienst waar te nemen, als hij moest werken. Dat leek haar wel wat, ze had tenslotte jarenlang in de horeca gewerkt.

Dat ging zo goed, dat haar een paar maanden geleden gevraagd werd om mede-kantinebeheerder te worden en op de maandag, woensdag en vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur mee te gaan draaien in de kantine. En regelmatig ook op zaterdag, samen met Selina, Ron en Daniëlla de Wit.

Fortius . Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Fortius .
Foto: Jo Haen Alle rechten voorbehouden

Wat ze het leukste vindt van het werk ?
De toernooien, zoals de afgelopen zomer het W.K.-toernooi. Lekker druk en heel gezellig. En bij een internationaal toernooi met Duitse en Nederlandse spelertjes in het afgelopen weekend fungeerde ze als toernooi-omroepster. Het was een zeer geslaagd festijn, ondanks de gesprongen waterleiding, waardoor de w.c.’s en douches niet gebruikt konden worden. Gelukkig boden de clubs GeuzenMiddenmeer en WV-HEDW aan om gebruik maken van hun faciliteiten. Er werden ook potten koffie, limonade en jerrycans met water geregeld waarvoor op deze plaats hartelijk dank.
In het weekend van 24 en 25 oktober is er weer een toernooi, waar Lily nu al naar uitkijkt.

Ze vindt Fortius één grote familie, iedereen kent elkaar en de sfeer is prima. Ze kan haar eigen werkzaamheden indelen en lost haar problemen zelf op. Al met al is ze een aanwinst voor de club, waar helaas een groot tekort is aan vrijwilligers.

Ruben hoopt ooit bij Ajax te mogen spelen, hij heeft volgens zijn moeder veel talent, maar voorlopig blijft hij nog bij Fortius, evenals Lily.

Jo Haen – van Langen

Share.

Leave A Reply