Ons dropparadijs

0

31 december 1950 – 31 december 1952

Verteld door: Niko Paape (1944-2010) is geboren op 20 maart 1944 in de Veeteeltstraat 133 in Betondorp, het deel van de Veeteeltstraat dat tussen de Brink en de Onderlangs ligt. Om een mysterieuze reden is huisnummer 133 inmiddels veranderd in 135.

De Brink in 1956, waarachter ooit een dropparadijs school.  Foto: Stadsarchief Amsterdam. Alle rechten voorbehouden

De Brink in 1956, waarachter ooit een dropparadijs school.
Foto: Stadsarchief Amsterdam. Alle rechten voorbehouden

Het modderige laantje achter ons huis splitste zich aan het eind. Linksaf ging je langs de tuin van slager Korrel naar de Veeteeltstraat en rechtdoor leidde naar de achterkant van de kruidenierswinkel van De Gruyter aan de Brink.

In de achtertuin van de winkel stond een opslagschuurtje. Toen we een jaar of zes waren en de wereld gingen veroveren, ontdekten we dat dit schuurtje een houten vloer had. En dus sloegen wij aan het graven, een waar ondergronds gangetje dat onder de houten vloer uitkwam. Na enig wrikken en trekken wisten we ons toegang te verschaffen tot de opgeslagen winkelvoorraad!

Het was alsof wij een grote schat hadden gevonden: pakken suiker, zout, koekjes, flessen en een overvloed aan andere heerlijkheden. Wij waren voornamelijk geïnteresseerd in drop. Hoewel wij ons geheim goed bewaarden, werd ons paradijs toch na enige tijd stevig dichtgetimmerd.

Share.

Leave A Reply