Oproep aan de Watergraafsmeerbewoners

0

1 januari 2021

Verwijderen van de grenspaal door een aantal bewoners op 31 december 1920 – Foto: Beeldbank Amsterdam

Beste Watergraafsmeerders,

Op de eerste plaats wensen wij iedereen een gelukkig en coronavrij 2021! Hopelijk een jaar waarin we weer leuke activiteiten kunnen ontplooien. Wij, als Vrienden van Watergraafsmeer, willen daarbij jullie hulp vragen. Voor een bijzonder cultureel project in de Watergraafsmeer.

De komende dagen krijg je per post een brief van het stadsdeel over Oost Begroot. Via Oost Begroot mogen bewoners geld van het gemeentebudget verdelen over verschillende projecten. Die projecten zijn door buurtbewoners zelf ontwikkeld en gaan bv over cultuur, parkeren of klimaat. In totaal 5 doelen.

Het ingediende project van Vrienden van Watergraafsmeer is het volgende:
Op 1 januari jl. was het precies 100 jaar geleden dat de Watergraafsmeer geannexeerd werd door Amsterdam en haar zelfstandigheid verloor. De Watergraafsmeer is toen symbolisch door een aantal buurtbewoners begraven.

De Stichting Vrienden van Watergraafsmeer (www.vriendenvanwatergraafsmeer.nl) wil dit feit gaan herdenken door deze begrafenis op een feestelijke manier ‘na te spelen’ in de vorm van een stukje geschiedenis, theater en muziek.
Meer over ons plan op: https://oostbegrootwatergraafsmeer.amsterdam.nl/plan/37073
Wij zouden het fantastisch vinden, als je bovengenoemd plan zou willen steunen met jouw stem. Iedereen (vanaf 12 jaar) uit de Watergraafsmeer kan op Begrafenis van de Watergraafsmeer stemmen.
Gebruik daarvoor de code die in de brief van het stadsdeel vermeld staat.

Andere mooie plannen
Er is nog een spelregel bij het stemmen: binnen een thema – in ons geval cultuur – geef je minimaal drie projecten jouw stem. Gratis advies: Naast de Begrafenis Watergraafsmeer zijn er nog twee andere projecten waar wij zijdelings bij betrokken zijn: Audiotour over Ajax en .
Audiotour over Ajax is een initiatief van Jorrit Brenninkmeijer en Hans Lubberding. Samen met een groep buurtbewoners hebben zij het plan Ajax was hier! ontwikkeld. Deze geluidswandeling met bijzondere persoonlijke (buurt)verhalen gaat over de Ajax-historie van de Watergraafsmeer. Het zal op verschillende locaties in de buurt laten horen wat de Watergraafsmeer voor Ajax heeft betekend en andersom. En De Annexatie, een initiatief van buurtkrant Dwars, wil over de inlijving bij Amsterdam aandacht schenken middels een expositie en talkshows in Huize Frankendael.

Begrafenis Watergraafsmeer in de buurt van de huidige Nobelweg – Foto: Beeldbank Amsterdam – Alle rechten voorbehouden

Meer over deze projecten op:
https://oostbegrootwatergraafsmeer.amsterdam.nl/plan/37076
https://oostbegrootwatergraafsmeer.amsterdam.nl/plan/37200

Stemmen vanaf 12 januari a.s.
Vanaf 12 januari kan er gestemd worden. Begin februari wordt duidelijk welke projecten geld krijgen en dus uitgevoerd kunnen worden.
Kunnen we rekenen op jouw stem voor Begrafenis van de Watergraafsmeer ?
Als je net zo enthousiast bent als wij, deel dan dit bericht onder je vrienden en bekenden uit de Watergraafsmeer. Hopelijk kunnen we dan dit jaar de inlijving bij Amsterdam 100 jaar geleden op een feestelijke manier gaan herdenken..
Alvast bedankt voor je hulp!

Namens Stichting Vrienden van Watergraafsmeer,
Jo Haen, medebeheerder

Share.

Leave A Reply