Padel op Sportpark Middenmeer

0

augustus 2017
Door: Door: Jo Haen (1939) Ik ben geboren in Purmerend. Woon sinds 1963 in de Watergraafsmeer. Samen met Ron de Wit beheer ik deze website. Ik schrijf verhalen, interview mensen in de WGM en organiseer verhalenwandelingen.

Het is een mix van tennis en squash.

Foto: Jo Haen - Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Op sportpark Middenmeer werd vorig jaar een Padeltoernooi georganiseerd. Ik had nog nooit van die sport gehoord en ging eens poolshoogte nemen. Ik sprak een paar deelnemers die me over hun sport vertelden en na wat googlen vond ik nog meer informatie.

Wat voor sport is Padel eigenlijk?
Padel is een racket- en balsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net dient gespeeld te worden. Het is een mix van tennis en squash.

Rackets van grafiet
Padel wordt meestal gespeeld met een racket van grafiet. Sommige rackets kunnen ook gemaakt zijn van carbon of fiber. Het bevat een ongelimiteerd aantal gaten en een koord om het racket aan de pols vast te maken. Het racket heeft een maximale lengte van 45.5 centimeter en een maximale breedte van 24 centimeter. Rackets kunnen variëren in vorm, gewicht en basismateriaal. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau van een speler kan men bepalen welk racket iemand het best past.

Bij een dubbelspel wordt Padel gespeeld op een terrein van 10 op 20 meter, bij enkelspel is dit 6 op 20 meter. Dit terrein wordt door een net in 2 verdeeld. De ondergrond bestaat meestal uit ingezand kunstgras, maar er kan ook op beton of gravel gespeeld worden.
Padel wordt meestal zonder scheidsrechter gespeeld om de fair play te benadrukken. Zoals bij tennis en badminton is de lijn deel van het veld. Raakt de bal de lijn, dan is deze dus goed.
Het toernooi op sportpark Middenmeer was georganiseerd voor studenten, die naast het sportieve gedeelte er een gezellig feestje van maakten. Er werd gekampeerd in kleine tentjes die langs de speelvelden stonden opgesteld.

Bron: Wikipedia

De rackets. Foto: Jo Haen - Alle rechten voorbehouden

De rackets. Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Zo ziet het veld eruit.

Zo ziet het veld eruit.

Foto: Jo Haen - Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

De gezellige kantine. Foto: Jo Haen - Alle rechten voorbehouden

De gezellige kantine. Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

De tentjes langs het veld. Foto: Jo Haen - Alle rechten voorbehouden

De tentjes langs het veld. Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen - Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen - Alle rechten voorbehouden

Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Lekker ontspannen in het buitenbad. Foto: Jo Haen - Alle rechten voorbehouden

Lekker ontspannen in het buitenbad. Foto: Jo Haen – Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply