2 reacties

 1. Ringdijk 78

  Roel Blank, Rijwielherstelplaats in het onderstuk van het pand en bekend geworden door eigenbouw fietsen “Driekleur”, niet kapot te krijgen.

  Bron: Jan van Deudekom

 2. Van rijwielen naar P.T.T. Post
  Tot mijn blije verrassing zie ik net deze advertentie staan. Roel Blank was mijn opa. Ik wist dat hij fietsenmaker was geweest en dat hij, waarschijnlijk vanwege terugvallende inkomsten en de oorlog, zijn zaak heeft gesloten en bij de afdeling Pakketpost in het hoofdpostkantoor is gaan werken.

  In de oorlog hebben hij en zijn collega’s geregeld “Oeps!” pakketten met voedsel op de grond laten vallen om uit te delen aan mensen die het meer nodig hadden dan de geadresseerde. Ook distribueerde hij verzetskrantjes in de Watergraafsmeer. Welke weet ik niet. Er werd, zoals in veel families, weinig over de oorlog gesproken.

  Van mijn opa’s fietsenwinkel had ik niets, tot nu toe. Wat mijn broer en ik als kind wel hadden, was een pappa die door het oude beroep van zijn vader heel snel je fiets kon maken. Ook had ik drie fietsen; een stadsfiets, een racefiets en een bmx-crossfiets. Dat ik momenteel vanwege gezondheidsredenen niet kan fietsen, is dan ook een groot verdriet. Fietsen zit de familie Blank in het bloed.

  Heel hartelijk bedankt voor het delen van deze advertentie.

  Voor wie meer weet over mijn familie, positief of negatief (het waren niet altijd lieverdjes, ik kan het hebben) en/of een foto heeft van een Driekleur fiets, hou ik me van harte aanbevolen.
  Micha Blank
  28 februari 2018

Leave A Reply