Simon Stevinstraat 12 – 14a

3

Lees: Drukkerij van der Linde

Simon Stevinstraat 12-14 – 1929 Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 12-14 – 1931 Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 12-14 – 1931 Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 12-14 – ± 1925 Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 12-14 – ± 1925 .
Foto: Frieda van der Linde Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 12-14 – ± 1925 .
Foto: Frieda van der Linde Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 10-12 Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 12 – 1991. Foto: Jan van Deudekom Alle rechten voorbehouden

Simon Stevinstraat 12-14 – 2013 .
Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Share.

3 reacties

 1. Simon Stevinstraat 10-12

  ► Daar had je de grote Boek-, Kunst- en Handelsdrukkerij van H.J. van der Linde(1927) tel. 53657. Uw adres voor ondertrouwcirculaires en visitekaartjes. De grootste sorteering in luxe verpakking. Verplaatst naar Valentijnkade 39 – 40 (1933)
  ► Toen is door de Firma Sibbel daar de Ringdijk garage gebouwd.
  Met ook een uitgang aan de Ringdijk. De eerste garagehouder was Ton Pieck. Later Hr. Miltenburg toen vader en zoon Dick Keijzer, Citroën dealers (1988) nu een zwager van Dick Keijzer. Tijdens de oorlog 1940-1945 toen alle auto’s gevorderd waren door de Duitsers, opslag van kermis attracties en enkele woonwagens van kermisexploitanten.
  Bron: Jan van Deudekom

 2. Simon Stevinstraat 12 – 14 Drukkerij v.d.Linde

  Daar had je de grote drukkerij van der Linde senior, die is daar toen failliet gegaan. Later is hij toen gevestigd in de Wakkerstraat nr. 2, het pand van de firma Rakers. Op nr. 12 zit thans een Citroëndealer. (1990)

  Op nummer 14 had je groenteman Hilhorst, die afkomstig was van nr. 9, de gewezen zaak van groenteman Himpers. Maar hij is naar dat pand gegaan omdat dit ruimer was.
  Nr. 14. Volgens mij was deze ruimte eigendom geweest van Drukkerij van der Linde senior. Thans zit daar een opslag in van het schildersbedrijf J. Diekema b.v. (in 1990).
  Johan en Freek Velders
  1990

 3. MIJN WERK “CARRIÈRE” BEGON BIJ DRUKKERIJ VAN DER LINDE

  Meteen na mijn laatste schooldag aan de Amsterdamse Grafische School (mei 1982) kon ik beginnen in de reclamestudio van Drukkerij van der Linde als reclame-werktekenaar. De drukkerij zat toen net een jaartje in Diemen aan de Verrijn Stuartweg.
  Opmaakcomputers waren er nog niet dus alles ging met het handje en tekenhaak. Potlood, rotringpen, afwrijflijnen en afwrijfletters en niet te vergeten de waxcoater. Zeer leerzaam.
  Ik had een contract voor een half jaar daar ik in november 1982 in militaire dienst moest. Na mijn dienstperiode (februari 1984) waren de 3 tekentafels uiteraard bemand en was er helaas geen plek voor mij. Maar het geluk lachte mij toe toen er in september 1985 een plek vrij kwam en ik een belletje kreeg of ik interesse had.

  De collega’s waar ik het meeste mee te maken had waren de broertjes Johan en Ed Barlage, Stewart (een Engelsman), Henk Kwant, Ton Duut en mijn 2 directe collega’s Toon en Bianca.
  In de drukkerij die beneden zat kwam ik eigenlijk niet zo vaak en weet daarom eigenlijk ook niet 1, 2, 3 namen van die collega’s. Ja, ene Fred waar je wel mee kon lachen en de voorman was Joop Bruns, schiet mij nu te binnen. Een van de eerste klussen die ik kreeg was een boek opmaken, ik heb dit boek nog steeds, ‘Een periode uit het leven van Eduard Cornelis de Baat’. Wat was ik trots op deze klus.

  Er waren 3 directeuren, baas Wim of meneer Wim (zoals iedereen hem noemde) had een eigen kamer, Henny was meer van de werkvloer maar was ook veel onderweg naar klanten. De andere broer was Jan maar die was toen al ziek en heb ik eigenlijk nooit gezien. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar met ontzettend veel plezier heb gewerkt.
  Toch kwam er redelijk abrupt na 2 jaar in augustus 1987 een eind aan. Toon, mijn collega, die er al 5 jaar werkte, had 100 gulden meer loon per 4 weken. Hoe ik het toendertijd durfde hahaha, ik ging naar baas Wim en wilde gelijke monniken, gelijke kappen, anders wist ik genoeg. Hoe verzin ik het!!!
  Het enige wat baas Wim zei… “Ga je dreigen, is dit een dreigement? Mijn antwoord is nee.” Oeps.
  Twee maanden later zag ik dat Dagblad De Telegraaf een reclame-werktekenaar zocht en ik werd meteen aangenomen.
  Het was wel wennen van een klein en knus bedrijf naar een grote toko van ruim 2000 man. Ik kreeg daar nummer T48984.

  Ron de Wit

Leave A Reply