Tiny van de Drift – een verenigingsmens – (1974-2016)

0
Tiny v.d.Drift , hier wel even achter de bar voor de foto - 2015. Foto: Jo Haen

Tiny v.d.Drift , hier wel even achter de bar voor de foto – 2015. Foto: Jo Haen

Er werd altijd druk gescout, ook door Ajax

Haar man Ronald voetbalde bij s.c. Voorland op sportpark Voorland in de Watergraafsmeer en zij ging mee en stond hem aan te moedigen langs de lijn. Dat vond ze belangrijker dan achter de bar staan.

Jaren in de gemeentepolitiek
Ze is een actieve vrouw, heeft jaren in de gemeentepolitiek gezeten, 3 jaar de gemeenteraad en 4 jaar in het bestuur van Stadsdeel Westerpark (ze woont in Oud-West). Vandaar dat men haar op een gegeven moment vroeg om voorzitter van Voorland te worden. Die functie heeft ze ongeveer 20 jaar met veel plezier uitgeoefend.

Buurman Ajax
Ze kijkt een beetje met weemoed terug naar de tijd toen er soms wel duizend supporters langs de lijn stonden om de spelers aan te moedigen. Vooral als Ajax in het naastgelegen stadion De Meer thuis speelde kon het ontzettend druk zijn. De supporters van de tegenpartij kwamen dan vaak eerst naar Voorland om in de kantine alvast een biertje te drinken. Voorland heeft best wel hoog gespeeld: het 1e zondagteam senioren speelde 2e klasse KNVB en het 1e zaterdagteam senioren speelde 1e klasse KNVB. Er werd altijd druk gescout, ook door AJAX. Dat lag natuurlijk voor de hand met het AJAX-stadion naast de deur.

De prijzenkast - 2015. Foto: Jo Haen

De prijzenkast – 2015. Foto: Jo Haen

Internationale toernooien
Tiny vertelt met smaak over de grote internationale toernooien als er door leden van de bezoekende clubs geslapen werd in de kantine of bij spelers thuis. De vele vrijwilligers verzorgden de catering, hele koude buffetten werden er klaargemaakt en alles gratis. Voorland was destijds de grootste club in Amsterdam Oost.

Einde van de club
Voorland was in het verleden dus een hele grote club maar helaas ging het door diverse oorzaken langzamerhand minder. Sponsor Shell, die veel amateurclubs financieel steunde, stopte ermee, het ledenaantal liep terug. Men had op het laatst i.p.v. 4 velden nog maar 1 veld, hockeyclub Athena rukte op en had steeds meer velden nodig, terwijl ook het Stadsdeel niet echt meewerkte om het maar netjes uit te drukken. Kortom: aan het einde van het seizoen 2014/2015 hield de club op te bestaan. De deal met T.O.G. ging niet door maar Tiny liet het er niet bij zitten en stapte naar Real Sranang, waar het wel lukte.

Zaterdagteam Robin Hood
Het eerste zaterdagteam van Voorland is echter zelfstandig doorgegaan onder de naam Robin Hood en speelt op de velden van R.K.V.I.C. in Amstelveen. Robin Hood bestaat nu uit 2 seniorenteams en 2 jeugdteams.

Met de spelertjes mee naar Real Sranang
Bij het afscheidsfeest van s.v. Voorland voor de jeugdspelers in de kantine merkte een spelertje op, dat hij de club toch wel zou gaan missen, waarop Tiny hem verzekerde dat ze hem niet in de steek zou laten en met hem mee zou gaan naar Real Sranang. De opmerking van die jongen deed haar goed, ze vond het een mooi moment. Ook bij Real Sranang is ze heel vaak aanwezig. Ze steekt veel tijd en energie in de club. Tiny kan met iedereen goed omgaan.

Missen doet ze Voorland wel, maar ze vindt het bij Real ook heel gezellig. Het maakt haar eigenlijk niet uit. Als ze maar actief kan zijn. Want voor de geraniums is het nog veel te vroeg!

Jo Haen

Tiny in de kantine van Voorland met op de achtergrond het prachtige standenbord. - 2015. Foto: Jo Haen  Alle rechten voorbehouden

Tiny in de kantine van Voorland met op de achtergrond het prachtige standenbord. – 2015. Foto: Jo Haen  Alle rechten voorbehouden

s.c. Voorland, vlak voor de afbraak - 2015. Foto: Kees Zijp ® Alle rechten voorbehouden

s.c. Voorland, vlak voor de afbraak – 2015. Foto: Kees Zijp ® Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply