Vier verenigingen in één

0

31 december 1950 – 31 december 2006

Door: Kees Zijp (1951) woonde op meerdere plekken in Oost: van 1951 t/m 1972 in de Laing’s Nekstraat op nummer 38 3-hoog en, na een tussenpoos in Buitenveldert, van 1975 t/m 1977 op de Middenweg nummer 19 4-hoog (boven schoenenzaak Manwood). Daarna woonde hij tot 1980 in de Bijlmer en van 1980 tot en met 1983 in de Pretoriusstraat nummer 89 1-hoog. Sinds 1983 woont hij in Alkmaar.

Het ‘oude’ bestuur van De Geuzen in 1951 in café Frankendael. Staand v.l.n.r. H. Westerhuis, Theo Zijp, Frans v.d. Hilst, A. v. Dongen, Jan Dijk, Loek Vos en Zittend v.l.n.r. Dirk Bakker, D. v. Laar, Co Zijp, Dirk Nagtegaal en Wil Carton. Alle rechten voorbehouden

GeuzenMiddenmeer, is de club in de Watergraafsmeer waar zaterdags en zondags op sportpark Voorland wordt gevoetbald. Het is een fusieclub van CSV de Geuzen en VV Middenmeer en ontstond in 1997. En VV Middenmeer was weer een een fusieclub van SNL Wilskracht en Meerboys. Geuzenmiddenmeer is dus een club uit vier verenigingen.
Van het oude bestuur van De Geuzen heb ik nog een prachtige statiefoto gemaaakt in 1951. De foto is gemaakt in Café Frankendaal omdat de Geuzen toen zelf nog geen mooi clubhuis hadden, alleen een keet met koud stromend water en daarvoor een prachtig toegangshek. Dat hek was de poort naar het heerlijk ruikende echte groene gras. Op dat hek mocht je beslist niet klimmen, maar wat niet mag deden we juist als kwajongens. Dan werden we er door de drie heren op de foto afgestuurd.

Kom daar nog maar eens om bij onze jeugd! Wat een rijkdom en wat een mooi clubhuis hebben we nu! Geuzenmiddenmeer bespeelt twee eigen Wetra (kunstgras) en één echt grasveld van Sporting Amsterdam en op zaterdag nog twee velden van TOG voor alleen de jeugd. De club heeft 28 jeugdteams waarvan vier meisjesteam en drie minipups. Zaterdags hebben we twee dames-, drie veteranen- en vier seniorenteams en zondags drie seniorenteams en voor de Futsal twee dames- en twee herenteams. Het is een drukte van jewelste bij Geuzenmiddenmeer, gezellig toch! Aan het eind van elk seizoen hebben we het Sixentoernooi voor oud en jong, het liefst verkleed.

In ons midden hebben we één heel bijzondere persoon: materiaalmanager “Ome” Dick Heddema. Deze positief ingestelde zeventigjarige man heeft te kennen gegeven aan het eind van dit seizoen te stoppen met zijn belangrijke werk en dat betreuren wij enorm, al is het zijn goed recht. Maar het is een bijzondere man, hij heeft onder andere jaren onder de lat bij Jos gespeeld met als trainer niemand minder dan Rinus Michels… We zullen hem missen.

De drie heren bij het toegangshek van de Geuzen, met in het midden Dirk Nagtegaal. Alle rechten voorbehouden

Het sixentoernooi aan het einde van het seizoen (2006). Alle rechten voorbehouden

Dick Heddema bij de deur van het clubhuis van Geuzenmiddenmeer. Alle rechten voorbehouden

Mari Soppela (uit Finland) verkleed met het sixentoernooi. Alle rechten voorbehouden

Dik Heddema met ‘de gouden schoen’. Alle rechten voorbehouden

Verteller Kees Zijp is coach bij Geuzenmiddenmeer, zoals op deze tekening is te zien. Alle rechten voorbehouden

Geuzenmiddenmeer: bezoek van bondscoach Marco van Basten! Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply