De zaterdag 5 van Fortius – (08-11-2016)

0
Teamfoto van Fortius 5 (zaterdag) - 2016 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Teamfoto van Fortius 5 (zaterdag) – 2016 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Een internationaal en vrolijk team

Ondanks het verlies van 5-4 in de bekerwedstrijd tegen Ankaraspor 4 waren de spelers van het 5e van Fortius (zaterdagelftal) na de thuiswedstrijd toch in een goed humeur. “Het was gelukkig maar een bekerwedstrijd”, was het commentaar en met een grote pitcher bier verdwenen ze lachend in de kleedkamer. Om even later buiten aan te schuiven aan de houten tafel voor een interview.

De 3e helft - 2016 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

De 3e helft – 2016 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Het team, als een groep studenten begonnen, speelt al 10 jaar samen. Eerst bij Arsenal, toen bij Swift en nu voor het 4e seizoen bij a.s.v. Fortius. Tot volle tevredenheid. Er heerst een leuke, vriendelijke sfeer en het bier smaakt er goed. En ze staan 2e in de competitie! Ook niet onbelangrijk!

De studenten van weleer hebben nu allemaal een baan. Er wordt geroepen: “We hebben een cardioloog, een bierbrouwer, een marketing man, recruiters, een pooier, een bankier”. Ik suggereer nog even of er misschien ook een prostitué of loverboy tussen zit, maar daar wordt wijselijk geen antwoord op gegeven!

Er zitten ook verschillende nationaliteiten in het team: Nederlanders, Denen en Zweden. Het meest bijzondere vinden ze dat er zowel Ajax- als Feyenoordaanhangers tussen zitten. En dat alles in pais en vree. Men respecteert elkaars ‘afwijking’. Een ultieme vorm van sportiviteit, al wordt er uiteraard over en weer mee gedold.

Na de wedstrijd - 2016 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Na de wedstrijd – 2016 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Hebben Timothy, Joost, Rik, Jeff, Pascal, Frank, Ruud, Maurits, Robin, Alex, Fredrik, Jacob, Pascal, Huub, Edmund en Laurens nog een doel voor ogen? Natuurlijk, uiteraard zoveel mogelijk scoren en winnen. En ook niet onbelangrijk: bier drinken in de derde helft.

Maar het hoogste doel is toch: Kampioen worden. Om het team extra aan te moedigen heeft Timothy zijn maten beloofd: Als Joost dit seizoen 70 x scoort en het team wordt kampioen dan laat hij, Timothy, een Viking-tattoo zetten! Hij staat al op 11 doelpunten uit 4 wedstrijden, dus dat komt wel goed!

Op mijn vraag wie de beste en de slechtste speler is wordt Robin ‘at the moment the best player’ genoemd. Daar is iedereen het over eens. Ruud (die er niet bij is) is de slechtste, vooral vanwege een eigen doelpunt en zijn kale kruin. Hij was vandaag dan ook niet geselecteerd.

Er wordt nog aan toegevoegd dat Joost the teambaby is, terwijl Rick en Joost graag samen een biertje drinken na de wedstrijd. Dan is er nog Maupie die maar om de week kan spelen, omdat hij in het andere weekend ‘kinderen moet maken’. Hij is niet aanwezig zodat hij zich helaas niet kan verdedigen. Een eervolle vermelding voor Timothy de aanvoerder omdat hij alles voor het team regelt.

In de kleedkamer - 2016 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

In de kleedkamer – 2016 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Helaas liep het teamuitje van 3 weken geleden geheel uit de hand. Ondanks de goeie verstandhouding bleken er toch cultuurverschillen tussen de Scandinaviers en de Hollanders te bestaan. Vooral wat het drinken en het uithoudingsvermogen betrof. Robin bleek toen de slechtste drinker te zijn. Hij werd zelfs eerder naar huis gestuurd omdat hij niet meer op zijn benen kon staan.

Feyenoordaanhanger Jeff voorspelde tijdens het gesprek een overwinning voor Feyenoord op Ajax van 3-1 voor de wedstrijd van de volgende dag (23 oktober) terwijl de Ajaxieden er uiteraard een andere mening op na hielden. Nu deze wedstrijd gespeeld is en de uitslag 1-1 is geworden kan iedereen daarmee leven, denk ik.

Uit bovenstaande blijkt hoe ontspannen en leuk de sfeer is in de groep.

Jongens, bedankt voor het interview. Ik vond het heel leuk met jullie kennisgemaakt te hebben. En ik hoop aanwezig te zijn bij jullie kampioenschap.
Jeg ønsker dig held og lykke
Jag önskar er lycka till
Ik wens jullie veel succes.

Jo Haen

Fortius 5 - 2016 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Fortius 5 – 2016 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Pitchers bier in de kantine - 2016 - Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Pitchers bier in de kantine – 2016 – Foto: Jo Haen © Alle rechten voorbehouden

Share.

Leave A Reply